dimanche 10 avril 2011

Blokování spamu ve vyhledávačích

Jste si mohli přečíst, že Google vytvořil pro své rozšíření Google Browser Chrome výhradně které mohou být použity k zablokování výsledků vyhledávání Google z objevit znovu. Hlavním důvodem pro vytvoření prodloužení však není, že, i když je to pěkný vedlejší efekt.

Vidíte, každý web, který se zablokoval je předkládána Google. Google inženýři budou "studovat výsledná zpětná vazba" a "prozkoumat používat to jako potenciální pořadí signál" pro Google Search.

Jako webmaster, vidím nebezpečí, že více než vidím přínos. Co je vedení společnosti od najímání armády indických uživatelům blokovat webové stránky společností, které před nimi pozice v Google Search? Nebude to dlouho předtím, než první služba nabízí se objeví na webmaster fóra, které nabízejí služby, jako že: 100 bloků za $ 10, 1000 za 75 dolarů. Jo a než začnete zajímalo, je toto téma již bylo řečeno v populární černé fóru Hat.

Mimochodem, další zajímavou otázkou je, proč to je nabízena pouze pro Google Chrome. Google by mohl velmi dobře doplňuje možnost blokovat stránky přímo do vyhledávání Google.

Možná vysvětlení jsou, že Google může získat další informace z prohlížeče Chrome, která by jim v případě, že blokace by byly k dispozici přímona stránkách vyhledávače, a že by bylo k dispozici všude, za předpokladu, že by bylo spojeno s účtem Google. Dalším, že inženýr Google vytvořil blokování prodloužení ve volném čase.

Pokud se podíváte na komentáře uživatelů přes v obchodě Chrome si všimnete, že mnohé z nich blokované odborníků-výměna okamžitě a ne "obsahu farmy", jako ehow, o, nebo Demand Media, které jsou čerpání z tisíců článků za den.

Rozšíření postrádá několik funkcí, jako je synchronizace nebo možnost dovozu a vývozu blocklists. Dalším negativním aspektem je, že [Osobní Blocklist: https: / / chrome.google.com / webstore / detail / nolijncfnkgaikbjbdaogikpmpbdcdef #] prodloužení pouze odstraňuje nebo blokuje záznamy z vyhledávače, což znamená, že méně Výsledky se zobrazí na jedné stránce.

Rozšíření může být prospěšné z čistě uživatelského hlediska, ale není to první, že to (viz [Blacklist Google Výsledky vyhledávání v Google Chrome: http://www.astuces.net/2010/03/18/blacklist-google- search-výsledky-in-google-chrome /]). Pokud je blokování je skutečně používá Google jako pořadí signál pak lidé začnou zneužívat ji pro své osobnízisk.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire