mardi 12 avril 2011

HTG Vysvětluje: Nejlepší a nejhorší Způsoby Poslat životopis

S tolika lidí, kteří hledají zaměstnání, sebemenší hrana svůj životopis prezentace má potenciál udělat nebo rozbít své šance. Ale ne všechny typy souborů nebo metody jsou stvořeni sobě rovni-četl o vidět potenciální nástrahy svůj životopis tváře.

V tomto článku se podíváme, co se může pokazit v podání znovu, co lze udělat, aby proti tomu, a také důvod, proč jít do potenciální zaměstnavatel může ignorovat svůj životopis na základě vaší způsob zaslání životopisu. Nakonec, budeme pokrývat nejlepší typů souborů a metody, které mohou pomoci vám, že novou práci jste hledali.

Co Nastaví Váš životopis Kromě?

sshot-117

Ačkoliv je snadné vyslat pokračuje půl tuctu v týdnu a cítí docela spokojený s prací, která byla provedena, je pravda, pravděpodobně by neměl být šokován, když nemusíte dostat zpětné volání. Jediné inzerované pozice na internetu, (dokonce i jako místo Cz), mohou získat tolik jako 100 do 300 pokračuje zaslané za den. Díky, že mnoho lidí se zúčastnily soutěže o stejný jednotný postoj, sebemenší problém s Vaším životopisem by vás automaticky "ne".

Možná, že vaše filetype neotevře. Mohlo by to být jste [užíváním společné písmo: http://www.ampsoft.net/webdesign-l/WindowsMacFonts.html], a působit písma na výchozí, aby váš životopis vypadat divně. Možná jste nečetl inzerát, jak přesně, jak jste si mysleli, a ne podle pokynů, nebo pšenice špaldy název firmy špatně. Když máte roztřídit stovky životopisů najít jedinou osobu, nemohla být žádná maličkost obsazení vás do nitra souboru třináct.

Na druhou stranu, většina životopisů předložených do této kategorie spadá. Mnoho uchazečů o zaměstnání, pošlete nám pokračuje slepě, doufám, že situace je tak uboze inzeroval, že zaměstnavatel může "dát jim šanci." Co můžete udělat pro to, stát na rozdíl od Pěna a pozemky, které novou práci? Pokud můžete nastavit sami sebe v pozitivním způsobem, na rozdíl od negativní, budete si dát největší šanci získat práci.

Jaké jsou zaměstnavatelé Hledáte?

0px; "title =" 5188623575_d08a50531c_o "src =" http://dl.dropbox.com/u/21986221/5188623575_d08a50531c_o.jpg "border =" 0 "alt =" 5188623575_d08a50531c_o "width =" 654 "height =" 339 "/ >

Když společnost příspěvků reklamu na pozici, jsou to asi dělá s konkrétní typ člověka v mysli. Z vnější strany, mohlo by to vypadat úplně náhodně, ale od zaměstnavatele hlediska to dává smysl.

Vaším cílem je být co nejblíže, aby tuto osobu, jak můžete. Je to vstupní úroveň? Je to zkušený pozici? Má to vyžadují určitý stupeň? Nevyžaduje znalosti máte? Je vaše pracovní zkušenosti relevantní? Pokud je vám méně, nebo dokonce přes kvalifikaci, jste pravděpodobně nebudete si, že zpětné volání.

Psaní pro Busy podnikatel

356981210_9365b71e0c_o

V tomto věku recese, mnoho zaměstnanců a managementu, které jsou natažené nájem dále než kdy jindy. Díky, že řekl, hledá přes 300 obnoví není vzrušující úkol pro vytížené profesionály s desítkami dalšíchtermíny hrozící. Obecně lze předpokládat, že pokud nebyli již neuvěřitelně zaneprázdněný, by neměly být reklamy pro další pomoc.

S tím na mysli, tady je seznam věcí, které byste měli mít na paměti při psaní životopisu.

  • Buďte konkrétní. Seznam vaše vzdělání a dovednosti a povinnosti své předchozí zaměstnání.
  • Být stručný. Pokud zaměstnavatel hledá více než 300 životopisů den, bude se pravděpodobně ignorovat, pokud je příliš dlouhý.
  • Termíny jako "self-motivovaný" nebo "dříč" nebo "zodpovědné" ne přesvědčit zaměstnavatele o ničem.
  • Fráze jako "Odpovědnost za řízení 25 zaměstnanců", doslova ukazuje, že jste "odpovědný."

Kromě toho existují základní formátování, etikety, které vás udrží od pohledu hloupě, když se recenzent otevře soubor najít formátování zničené neplní fonty a bizarní filetype otázky. Zde je seznam typů souborů, které vám mohou poskytnout potíže při odesílání obnoví.

Nejhorší Typy souborů pro odesílání Pokračovat

"3394439610_907d99c8c5_b"

Microsoft DOCX

sshot-118

DOCX je založen na XML verzi dokumentu ve formátu Microsoft Word jsme všichni používají roky a roky. Jen více aktuální verze Microsoft slovo (nebo OpenOffice, atd.) může otevřít DOCX. To znamená, že některé podniky, které nemají své kanceláře upgrade software pravidelně nebude moci otevřít svůj životopis. Někteří zaměstnavatelé jsou připraveny, zatímco mnozí jiní nejsou.

DOCX, stejně jako mnoho formátů slovo není vložení písem do souboru, takže jakékoli formátování, co jste udělal, které vyžadují zvláštní fonty budou ztraceny. Použít obecné písma, jako je Arial, Times New Roman, Gruzie, Tahoma, atd.

Openoffice.org ODT

sshot-118

ZatímcoOpenOffice chce poskytnout otevřený standard filetype, faktem je, že až do ODT je ​​podporován společností Microsoft Word po vybalení z krabice bude pro mnoho firem nebude moci otevřít soubor ODT. Obecným pravidlem je, že pokud to vyžaduje zvláštní úsilí otevřít svůj životopis, jste již v popelnici. Takže pokud se ucházíte o práci ve společnosti Sun Microsystems, nebo Oracle, jste pravděpodobně lépe nepoužíváte ODT. Tolik k otevřené standardy!

Edit: HTG autor Matthew Guay poukázal na to, že Office 2010 konečně nepodporuje ODT po vybalení z krabice. To však neznamená nic nemění na skutečnosti, že ODT ještě není univerzální, aby mohly být bezpečně používat.

JPG a jiné obrázky

sshot-120

Zatímco JPG a obrazu založené obnoví se může zdát jako dobrá řešení prodlení fonty nebo tvrdý-k otevření souborů formátů jako ODT nebo DOCX, to může být trochu nepříjemný dostat znovu jako soubor s obrázkem. JPGs vytvořeny základní software by mohly být nízké rozlišení, a high-rozlišení tisku-přátelský obraz může zdát obrovský a nepoužitelné pro potenciálně počítačově negramotný pokračovat recenzenta.

JPG obrázky také nejsou ideální, pokud máte v plánu někdy re-použití, nebo aktualizovat své údaje.

Potenciálně rizikové způsoby, jak poslat životopis

284985275_ed892bdfff_o

Základní textové soubory

sshot-121

Zatímco není nic špatného se zasláním do textového souboru, je to poněkud divné a spartánský volby. Mnozí zaměstnavatelé budou očekávat určitou úroveň péče, pozornost a formátování která mají být přijata, aby své vlastní dokumenty. TXT soubor může učinit více prohlášení o vás, než vám záleží, že je dělat s filetype výběru.

URL nebo HTML Mail

padding-top: 0px; hranice: 0px; "title =" sshot-123 "src =" http://dl.dropbox.com/u/21986221/sshot-123.png "border =" 0 "alt =" sshot -123 "width =" 269 "height =" 56 "/>

Mnoho velkých společností blok mnoho internetových stránek, tak při odesílání pěkně formátované webové stránky s on-line vizitky se může zdát jako dobrý nápad, tam je vždy šance, že by to mohlo být mnohem větší problémy, než je třeba k zobrazení informací. To zahrnuje ve formátu HTML mail, s obrázky, stacionární, atd., z nichž nemusí fungovat u někoho jiného e-mailových klientů.

Gimicky životopisy

2654401569_db43202bab_o

I když můžete mít pocit, jako že je to dobrý způsob, jak vyniknout, být opatrní, když snížíte své zkušenosti a znalosti jednoduchý trik. Může vás stát ven-ale to mohlo také vás vypadat neprofesionálně nebo hloupě. Mějte na paměti, kde se ucházíte, aby před plánováním jakékoli zvláštní trik, aby předložila svůj životopis.

Nejbezpečnější typy souborů a metody pro odesíláníPokračovat

103654547_36507a888b_o

Adobe PDF

sshot-124

PDF je dnes standardní filetype, a Acrobat Reader je bezplatný software, který přichází na každém novém počítači od většiny velkých počítačových společností, které obstarávají podnikání. Zatímco některé omezený počet strojů nesmí mít Acrobat, mnoho moderních prohlížečů má schopnost otevření souborů PDF bez problému.

Fonty jsou také vložené do PDF, takže jakékoli formátování, které jste udělal, aby váš životopis vypadat hezky by měla provádět až do vašeho budoucího zaměstnavatele.

Open Office je možné exportovat do PDF, jak může Adobe Illustrator. A [CutePDF spisovatel: http://www.cutepdf.com/] lze vytvořit virtuální tiskárnu, která bude vytvářet soubory PDF z jakéhokoliv dokumentu budete chtít "Print" k tomu.

Edit: Je to již nějakou dobrou diskuzi o PDF jako možnost pro pokračuje, a více než jeden komentátor učinil velmi platný komentář, který non-textového PDF nelze přečíst automatizovaných systémů. Můžete být bezpečnější vypnout pomocí DOC, RTF, TXT nebo soubory, pokud se chystáte na uplatnění na personální firmy nebo společnosti s velkým HR oddělení pro správu.

Microsoft Word DOC

sshot-125

Zatímco DOCX může být nebezpečné, můžete bezpečně předpokládat, téměř žádnou činnost by bylo nutné otevřít soubor DOC v určitém okamžiku. Tak dlouho, jak Váš životopis je z velké části text-based a ve formátu [společný písma: http://www.ampsoft.net/webdesign-l/WindowsMacFonts.html], můžete očekávat, že to, co vidíte na obrazovce a být viděn, když vaše životopis je přezkoumat.

Open Office a Microsoft Word můžete uložit libovolný textový soubor jako soubor DOC.

Rich Text Format, nebo RTF

inline, padding-top: 0px; hranice: 0px; "title =" sshot-126 "src =" http://dl.dropbox.com/u/21986221/sshot-126.png "border =" 0 "alt = "sshot-126" width = "171" height = "62" />

Rich text je základní formát souboru, který obsahuje některé základní informace o formátování, jakož i text pouze informace TXT souboru. Windows, Macintosh a Linux PC by nemělo mít žádný potíže při otevírání souboru RTF, i když jak bylo uvedeno dříve, dbejte na použití [společný písma: http://www.ampsoft.net/webdesign-l/WindowsMacFonts.html] za účelem vyhnout se písmo prodlení.

Prostý text e-mailem

sshot-128

Prostý text e-mailu je jedním z mála způsobů, jak zajistit, že to, co píšete skončí v rukou budoucího zaměstnavatele bez jakýchkoliv problémů s formátováním. Mějte na paměti, co říkáte, je mnohem důležitější, než budou moci používat boldfaces nebo grafiky, tak dobře-psaný průvodní dopis a životopis text-pouze v e-mailu můžete dokázat, že je užitečnější než všechny zvonky a píšťalky mail ve formátu HTML.

Print Format,Vysazeni V osoba

4363793985_a5c6b7e479

Ve věku uchazečů o zaměstnání zasílání tisíce životopisů z slepě, iniciativa, aby šel do obchodu na pokles z tištěné kopii svého životopisu a zavádějí si může udělat velký rozdíl ve své šance. Nejenže budete vystupovat jako žalobce, který bere čas a úsilí se ukázat osobně, vy jste také zajistit, aby Váš životopis vypadá tak, jak ji chcete, a že to dostane do rukou, které chcete ho, tak, jak chcete, aby to vypadalo.

Stručně řečeno, žádný způsob, jak se skutečně děje se zárukou vám práci, nebo dokonce zpětné volání. Ale minimalizovat potenciální problémy a pokoušet se vystoupit z okují vám může dát to nejlepší šance, že konkrétní osoba, která zaměstnavatel hledá. Mějte na pozoru před písma a formátování výchozí problémy, a dál posílat ty se opět obnoví.

Obrázek Kredity: T-Shirt životopis [SOCIALisBETTER: http://www.flickr.com/photos/27620885 @ N02 /].Portfolio Mailer podle [scottkellum: http://www.flickr.com/photos/devoinregress/]. Nesnáším práce Žádosti [isabisa: http://www.flickr.com/photos/isabisa/]. Podnikatele [Voxphoto: http://www.flickr.com/photos/vox/]. Dva podnikatelé třesoucíma se rukama o [MyTudut: http://www.flickr.com/photos/mytudut/]. Busy Man [JanneM: http://www.flickr.com/photos/jannem/]. Nebezpečí podle [chego101: http://www.flickr.com/photos/chego101/]. Upozornění! Náhlý pokles! podle [drinksmachine: http://www.flickr.com/photos/drinksmachine/]. Zaměstnanec měsíce od [Lilek: http://www.flickr.com/photos/eggplant/]. Pokračovat Design by [CharlotWest: http://www.flickr.com/photos/charlotw/]. Všechny snímky jsou chráněny CreativeCommons.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire