mardi 12 avril 2011

IBM Super-počítač "Ničí všechny lidi" v ohrožení

V případě, že jste vynechal tento příběh, IBM byly chtějí otestovat nový přirozený jazyk AI motor v jejich superpočítač Watson, a tak zařídil, že se objeví na výstavě v USA hra Riskuj. Tento konkrétní show byl vybrán, protože povaha otázek, znamená, že to není jednoduchý případ rozpoznávání slov, počítač opravdu musí přemýšlet o svém problému potýká s.

Face-off se konala v živé televizi v průběhu posledních několika večer a dobrou zprávou je, že pro IBM Watson vyhrál proti jeho dva konkurenti lidská vítězství 77.147 dolarů proti ponížené 24.000 dolarů a 21.600 dolarů od konkurence. Watson řekl, že to bude dávat své výhry 1.000.000 dolarů na charitu.

To neznamená, že budeme s rozhovory s našimi počítači v dohledné době, nebo že se bude brát přes celý svět a zničit všechny lidi, to byl test systému, který je vzít IBM výzkumníci letech rozvíjet. Ti samí vědci nyní budou brát data z Watsona je první veřejné výlet a nalil přes to najít způsob, jak doladit heuristiky a lokalizovat chyby v systému.

Nyní můžeme pravděpodobně očekávat Watson, aby se s ohledem na další výzvy v příštích letech, takže to bude nevyhnutelně objevovat jinde. Technologietakhle v budoucnu by mohly přinést zcela nový rozměr hrozný mluvit do počítačového systému na telefonu a bude to opravdu fascinující sledovat, jak se tato technologie vyvíjí a je používán. Dokážu si představit, že by bylo výborné možnosti pro technologie na pomoc zdravotně postiženým a nemohoucí.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire