dimanche 10 avril 2011

Internet Explorer Seznamy sledování ochrany, zkontrolujte před instalací

Sledování Ochrana je nová funkce zavedené v aplikaci Internet Explorer 9. Jedná se o směs blokování reklam a soukromí nástroj, který může blokovat skripty automaticky na webových stránkách. Uživatelé si mohou vytvořit své vlastní seznamy nebo seznamy instalovat přímo z oficiálních internetových stránkách společnosti Microsoft (viz [Internet Explorer 9 Sledování Ochrana Seznamy: http://www.astuces.net/2011/02/14/internet-explorer-9-tracking- ochrana-listy /] pro všechny podrobnosti o tomto). Microsoft je v současné době nabízí pět různých seznamů tvořených čtyřmi společnostmi [o: http://ie.microsoft.com/testdrive/Browser/TrackingProtectionLists/Default.html] Sledování Ochrana Seznamy stránku.

Většina uživatelů pravděpodobně začít instalovat v seznamech ihned, aniž by při bližším pohledu na ně jako první. Chcete-li být upřímný, tak jsem udělal totéž, když jsem poprvé objevil na seznamu.

Že však byla obrovská chyba, jak se ukázalo, že ne všechny seznamy dělají, co mají dělat. Vidíte, ochrana seznamy mohou nejen blokovat prvky, ale také jim.

Seznamy použití formátu prostého textu. Internet Explorer 9 uživatelé mohou podívat na jejich obsah tím, že půjdete na nářadí> Bezpečnost> Sledování ochrany. Právo-klikněte na instalované seznamy a výběru Více informací otevře seznamskripty, které jsou blokovány nebo povoleny.

[ tracking list : Http://dl.dropbox.com/u/21986221/tracking-list.jpg]

Jak můžete vidět z výše uvedeném příkladu, syntax je-d pro blokování domén a + d, který umožní to. [Ed Bott: http://www.zdnet.com/blog/bott/privacy-protection-and-ie9-who-can-you-trust/3014] po dobu ZDnet objevil záhadný rozdíl.

[ ie9 tracking protection : Http://dl.dropbox.com/u/21986221/ie9-tracking-protection.jpg]

Ochrana TRUSTe seznam neblokuje jednu doménu. Je to místo seznamy povolených domén téměř 4000 tak, aby reklamy a obsah jsou stále schopni sledovat uživatele a zobrazení reklamy na ně. Ještě horší je, aby parametr má vyšší prioritu než blok parametr, což znamená, že tyto stránky nejsou ovlivněny, pokud jsou blokovány jinými seznamy. Mezi domény jsou Facebook,Microsoft domén, Yahoo, ZoneAlarm a jiné vysoké profilové stránky.

TRUSTe uvádí na svých internetových stránkách, že seznam byl navržen tak, "pro zablokování společnosti, které nabízejí chudé na ochranu soukromí, a zároveň zajistit, aby důvěryhodné společnosti, které chrání jejich soukromí může i nadále poskytovat jim bohatší, osobnější prohlížení webu". Pro tuto chvíli je to všechno o umožnění společnostem, a nikoliv o blokování. To by mohlo v budoucnu změnit. Pro tuto chvíli to je bezpečné říkat, že soukromí vědomé uživatelé by měli držet dál od tohoto seznamu.

Easylist, další sledování ochrany seznam, seznamy seznamu povolených domén stejně. Seznam blokuje téměř 2200 domén a umožňuje 47. Přesto se zdá, že někteří soukromí související položky jsou bílé listině.

Tam se nezdá být způsob, jak zkontrolovat seznamy před tím, než jsou instalovány v Internet Explorer 9. Někteří poskytovatelé nabízejí přímé odkazy na jejich seznamy na svých internetových stránkách, zatímco jiní ne. Že opustí uživatelům možnost ověřit seznamy ručně vždy, když jsou přidány do webového prohlížeče.

Seznamy je třeba pravidelně kontrolovat, stejně jako jsou automaticky aktualizována prostřednictvím prohlížeče Internet Explorer. To je teoreticky možné nabízet čisté blokování seznam na začátku přidat povolených stránek nebo odebrat blokované weby vpozdější aktualizaci. To dosud není jasné, jak aktualizace proces.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire