mardi 12 avril 2011

Jak-Geek průvodce Audio Editace: Řezání, Stříhání a Aranžování

banner

Audacity nováčci často začínají se vznešenými projektových záměrů, ale někdy jim chybí základy. Vědět, jak snížit a čalounění stopy je základní úpravy zvuku a je základním východiskem pro vytváření složitějších opatření.

Pro toto cvičení, budu dělat vyzvánění z Castlevania: Symphony dráhy noci. Mám originální CD a používal to, tak jsem začal s kvalitnější zvuk než MP3. Můžete sledovat spolu s jakýkoliv soubor se vám líbí, jen tak můžete získat pocit, pro řezání, ořezávání, a uspořádání zvukových klipů pro sebe.

Já vím, které části chci upravit v kolejišti, ale rychlý play-prostřednictvím mi pomůže hledat pro tyto oblasti vizuálně.

01 - valley

Děvky ve výše uvedeném snímku je ukazuje na klid v hudbě, kde audio kapky nízké nebo zhasne. Tyto oblasti jsou ideální místa pro práci s.

Za prvé, pojďme se ujistěte, že je aktivní nástroj pro výběr.

02 - selection tool

Další, pojďme udělat výběr v oblasti trati, kde chceme, aby se upravit. Klepnutím a tažením myši, a uvidíte, že na pozadí se změní na tmavší odstín šedé.

03 - selected range

Vím, že píseň změny někde tady. Můžete hit CTRL +1 na zvětšení, nebo klikněte na ikonu, která je lupu se znaménkem plus. To nám pomůže určit přesněji, kde se ke konci našeho výběru.

v "src =" http://dl.dropbox.com/u/21986221/04-zoomed-in.png "border =" 0 "alt =" 04 - přiblížení "width =" 634 "height =" 360 " />

To je mnohem lepší, ne? Můžete vidět, že na pravé straně oblasti výběru, tam je špička v amplitudě. To je místo, kde chci můj výběr do konce, ale to není správně zarovnán. Pokud se budete pohybovat myší v blízkosti této oblasti, uvidíte kurzor změní na ruku, která je ukazovat.

05 - modifying selection

Kliknutím a tažením kurzoru, zatímco to je zobrazena vám umožní změnit konkrétní hranice výběru. Můžete vidět moje, je teď mnohem lepší.

06 - region to cut

Opakujte stejný proces s levou hranici. Můžete vidět můj výběr zahrnujeklidný začátek bod a klidné koncový bod, který dělá to zvuk čistý a přirozený.

To, co chci udělat, je snížit tuto sekci a přesunout ji do jiné oblasti. Mohu jen klepnout na tlačítko Vyjmout nebo stiskněte CTRL + X.

07 - cut tool

Můžete vidět, že zbytek trati po mém výběru spadl až na místo, kde začal výběr.

08 - result

I když je možné vložit, že klip ve stejné dráze v jiném místě, je to mnohem jednodušší, aby se opatření za použití více stop. Přejít na Stopy> Přidat nový> Stereo Track.

"09

Použití různých tratích může pomoci udržet věci rovně, takže si můžete myslet na to, stejně jako pomocí Vrstvy v editoru obrázků. Někdy je to více práce používat více stop, a někdy je to nutnost, ale je to proces, měli byste se seznámit s pokud máte v plánu udělat úpravy zvuku.

Dvě stopy končí až příliš vysoký pro dobré snímky, tak jsem kliknul na spodní části každé stopy oblasti a táhnul až do velikosti je svisle. Tento jev nemá žádný vliv na zvuk, je to prostě dělá to lépe vidět věci.

10 - adjust view

A nyní, klikněte na místo, kam chcete vložit klip v druhé dráze a klikněte na tlačítko Vložit nebo stiskněte kombinaci kláves CTRL + V.

"11

Všimněte si, že spodní dráha má aktivní výběr. Tmavé pozadí není v top trati vůbec, přesto, že je viditelný v časové ose. Nyní chci změnit jeho umístění lineární, nebo jinými slovy, pohyb v čase. Chcete-li, že používáme Time Shift Tool.

12 - time shift tool

Nyní můžete klepnout a přetáhnout kamkoli do výběru, a celá věc bude snímek strana-k-strana. Můžete si také, že zapadl do jiných míst, jako na začátku nebo na konci.

13 - snapped to area

V pořádku, mám ho tam, kde chci, aby to ve vztahu k jiné části trati. Když hit hry, nicméně, bude hrát Audacity obou směrech přes každého jiný. Toto pracuje dobře pro míchání různé skladby, ale ne tady. Pojďme vložit nějaké ticho v první dráze. Klepněte na nástroj pro výběr a poukázat na část první skladby, která je přímo nad druhou. Uvidíte, že můžete chytat na tuto oblast.

14 - select other section

Další, klepněte na nástroj Vložit Silence, který se nachází vedle tlačítka Zpět.

15 - silence tool

Tento převádí náš výběr do mlčení. Místo toho, řezání a po druhé části trati skok kupředu, bude to držet to jak-je, protože ticho se chová jako zástupný symbol. Dále jsem se rozhodl snížit některé z audio po vložení klipu.

hranice: 0px; "title =" 16 - řez další sekci "src =" http://dl.dropbox.com/u/21986221/16-cut-next-section.png "border =" 0 "alt =" 16 - řez další části "width =" 515 "height =" 439 "/>

Nakonec jsou části trati jsem chtěl zarovnat řádně provedeno.

Ale počkejte, já chci jen prostřední části této trati! Místo toho, vyřezávání oblastí trati před a po, můžeme použít výbava nástroj, aby se to jednodušší. Použijte nástroj pro výběr upozornit na to, co si chcete ponechat.

17 - trim

Upravte si počáteční a koncový bod, ale být jisti, táhněte myší dolů do druhé koleje a zároveň bude váš výběr. Všimněte si, jak tmavě šedém pozadí se objeví v obou směrech ve výše uvedeném obrázku. Až budete připraveni, klikněte na Trim Tool, který je hned vedle tlačítka Vložit.

zdobené "width =" 650 "height =" 335 "/>

Můžete vidět, že Trim nástroj funguje stejně jako nástroj Ořez se v grafické editory. Nástroj Oříznout opustí audio, kde je, ale to nijak zvlášť užitečné, v našem případě. Použijte Time Shift nástroj přesunout to tak, že se ztotožní s 0 na časové ose. Vše je hotovo!

Jelikož se jedná o vyzvánění pro mě, já jsem šel do Soubor> Exportovat a uložit ji jako MP3.

19 - file export

Pokud jste se rozhodli nenásledovat spolu, zde je několik důležitých bodů, aby od tohoto postupu:

  • Audio výběry lze změnit přetažením z co nejblíže k původní hranici, jak je to možné.
  • Řez Nástroj odstraní oddíly z časové osy, takže žádná mezera.
  • Vložit Silence Nástroj odstraňuje audio, ale ponechává mezera.
  • Vkládání klipů vloží tam, kde vůbec je děvka, tj. tam, kde jste klikli poslední.
  • Nástroj Oříznout působí jako nástroj Oříznout, takže zvuk je-li v časové ose.
  • Můžete přidat více stop a používat je jako vrstvy, abylépe uspořádat vaše audio kus.

Doufejme, že toto cvičení vám pocit opravdu základní úpravy můžete provádět stopy. Jsou základem všech vyspělejších věci budete dělat, tak provedení je rychle a efektivně ušetří spoustu času později. Pokud je toto váš první Audacity Jak-Chcete-li, zde jsou další články v tomto seriálu doposud:

  • [Jak-Chcete-li Geek průvodce Audio Úpravy: Základy: http://www.howtogeek.com/howto/39681/the-how-to-geek-guide-to-audio-editing-the-basics/]
  • [Jak-Chcete-li Geek průvodce Audio Editace: Základní odstranění šumu: http://www.howtogeek.com/howto/40469/the-how-to-geek-guide-to-audio-editing-basic-noise-removal /]
  • [Jak přidat MP3 Podpora Audacity: http://www.howtogeek.com/howto/40274/how-to-add-mp3-support-to-audacity-to-save-in-mp3-format/]

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire