lundi 11 avril 2011

Jak povolit IPv6 na Windows XP

Většina poskytovatelů ISP jsou v procesu umožňující protokolu IPv6, která je pak k dispozici pro použití v Kromě v současné době používají protokol IPv4. Windows Vista a Windows 7 uživatelů nemusí povolit nebo nakonfigurovat svůj operační systém pro použití protokolu IPv6, protože je povoleno ve výchozím nastavení. Jiná je situace pro uživatele Windows XP, kteří potřebují instalovat protokolu IPv6 přidat podporu pro to, aby operační systém.

To je pravděpodobně dobrý nápad otestovat, zda IPv6 je již k dispozici na operační systém. Snadná možnost zjistit, je příkaz ipconfig, který zobrazuje informace o síti v okně příkazového řádku. Chcete-li spustit příkaz tisku Windows-R, zadejte příkaz cmd a stiskněte klávesu Enter. Tím se otevře příkaz Windows prompt.Now použijte příkaz ipconfig zjistit, jestli IPv6 je k dispozici na počítači. Upozorňujeme, že následující screenshot ukazuje ipconfig na Windows 7.

[ ipv6 protocol : Http://dl.dropbox.com/u/21986221/ipv6-protocol.jpg]

Pokud nevidíte vstup IPv6 adresy v seznamu není povoleno a musí být nainstalován. Nejsnazší cesta k instalaciProtokol IPv6 ve Windows XP je z příkazového řádku. Zadejte následující příkazy samostatně a stiskněte Enter po každém z nich:

  • netsh
  • rozhraní
  • ipv6
  • instalovat

To nainstaluje IPv6 ve Windows XP. Je také možné nainstalovat protokol v rámci možností nastavení sítě Ovládací panely. Pravým-klikněte na příslušný síťový adaptér a zvolte Preferences z výběru. Nyní vyberte Instalovat na obrazovce a pak protokol z dostupných možností. Vyhledejte Microsoft TCP / IP verze 6, klepněte na tlačítko OK nainstaluje vybraný protokol.

[ install ipv6 windows xp : Http://dl.dropbox.com/u/21986221/install-ipv6-windows-xp.jpg]

1. Otevřete Síťová připojení
2. Pravým-klikněte na každém připojení k místní síti a klepněte na příkaz Vlastnosti.
3. Klepněte na tlačítko Instalovat.
4. V Vybrat typ síťové součásti dialogovém okně klepněte na položku Protokol a klepněte na tlačítko Přidat.
5. V seznamu Vyberte síť dialogovém okně Protokol klepněte na položku Microsoft TCP / IP verze 6, a klepněte na tlačítko OK.
6. Klepnutím na tlačítko Zavřít uložit změny do vaší sítěpřipojení.

Můžete zkontrolovat opět příkaz ipconfig, aby se ujistil, že protokol IPv6 byl úspěšně nainstalován na operačním systému.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire