mardi 12 avril 2011

Jak se k nám MacBook-Style prstů na Ubuntu Linux

Apple uživatelé byli bít, svírání a rotující Mac uživatelského rozhraní, aby obsah jejich prsty '. V dnešním článku vám ukážeme, jak to udělat groovy věci, jako je rozšiřování a snížení okna, a měnící desktopy pomocí prstů.

K dosažení tohoto cíle, budeme používat kus software s názvem TouchEgg, která zlepšuje [Ubuntu multi touch schopnost: https: / / wiki.ubuntu.com / multitouch / AppleMagicTrackpad] tím, že nám nakonfigurovat akce prstů, který podporuje TouchEgg .

Pokud jste uživateli Windows a líbí myšlenka-gest prstů, jsme také napsal návod, jak [umožnit MacBook-Style prstů na Windows: http://www.howtogeek.com/howto/35065/how- k-enable-MacBook-style-dva-prst-rolování-na-windows-notebooků /].

Nastavení Ubuntu Box

Doporučujeme instalovat TouchEgg na Ubuntu 10,10 Maverick, který má všechny závislosti balíku pro TouchEgg. Chyť systém z jeho [domovská stránka projektu: https: / / code.google.com / p / touchegg / wiki / Soubory ke stažení 2? Tm =].

Ujistěte se, že máte uTouch a evdev knihovny, protože TouchEgg záleží na nich.Tyto balíčky musí být připraveni na Maverick, ale pokud jste některý z nich chybí, použijte Správce balíků Synaptic ji nainstalovat na vašem počítači Linux.

Prstů

TouchEgg nemá žádné uživatelské rozhraní, v době psaní tohoto článku, ale přichází s snadno nakonfigurovat textový soubor pro všechny dobroty prstů, které lze použít v Linuxu.

TouchEgg podporuje tři prsty-pinč, dva k pět-prsty kohoutku, a dva-prsty na čtyři prsty-ohání. Každé gesto je definován v konfiguračním souboru pod '/ usr / share / touchegg.conf'.

Každá konfigurace se skládá ze tří částí, gesto název akce, a nastavení.

Například, v této konfiguraci, říkámeUbuntu na swap naše plochu na levé straně, když jsme si čtyři prsty-táhnout nahoru gesto na naší trackpadu.

V této jedné jsme se konfigurovat Ubuntu minimalizovat a maximalizovat okna, když budeme dělat tři-prsty akce.

První věc, kterou jsme si všimli, bylo, jak to je přirozené, aby hrát si s uživatelským rozhraním pomocí prstů. Je toho názoru, pěkné, abyste netlačili naše myš, místo toho, necháme naše prsty tanec, a hrát si s uživatelským rozhraním volně.

To vyžaduje jistou křivku učení, ale jakmile se dostanete na kloub, zjistíte, jak příjemný je použití prstů pro práci s Linuxem.

Další čtení

Různé trackpads vyžadují vlastní konfigurace, tak se určitě přečtěte [konfigurace dokumentace na Wiki TouchEgg: http://code.google.com/p/touchegg/wiki/ConfigureDevices]. Neváhejte se podělit o své vlastní zkušenosti s TouchEgg s ostatními kolegy čtenáři v komentáříchčásti.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire