dimanche 10 avril 2011

Jak si vyrobit Gnome panely v Ubuntu naprosto průhledné

My všichni milují transparentnosti, protože to dělá ploše tak krásné a půvabné-tak dnes budeme vám ukázat, jak aplikovat průhlednost panelů v Ubuntu nastavení Gnome. Je to jednoduchý proces, a tady je návod, jak na to.

Tento článek je první část multi-část série o tom, jak přizpůsobit pracovní ploše Ubuntu, napsaný Jak-Geek čtenář a ubergeek, Omar Hafiz.

Díky Gnome panely Transparentní

Samozřejmě jsme všichni rádi transparentnosti, to je vaše pracovní ploše tak krásná a nádherná. Takže jdete umožňující transparentnost v panelech, klepnete pravým tlačítkem na panel, vyberte Vlastnosti, přejděte na kartu pozadí a vaše panel průhledný. Snadné že? Ale místo toho, jak krásný průhledný panel, se často dostanete přeplněné, ošklivá panel takhle:

Panel before fixing

Naštěstí to lze snadno napravit, vše, co potřebujete udělat, je upravit motivsoubory. Pokud je vaše téma je jedním z těch témat, která přišla s Ubuntu jako Ambiance pak budete muset zkopírovat z / usr / share / themes na vlastní pěst. Témata v adresáři vašeho domovského adresáře. Můžete tak učinit zadáním následujícího příkazu v terminálu

cp-R / usr / share / themes / THEME_NAME ~ /. témata

Poznámka: nezapomeňte nahradit THEME_NAME s tématem jméno, které chcete opravit.

Ale pokud vaše téma je jedním jste si stáhli, pak je již v. Témata složku. Nyní otevřete správce souborů a přejděte do vašeho domovského adresáře pak udělat. Témata složky. Pokud nemůžete vidět to pak jste pravděpodobně postižené "Zobrazit skryté soubory". Stiskněte Ctrl + H, aby mohl.

Themes folder

Nyní v. Témata zjistíte, že vaše předtím zkopírovali téma složku tam, zadejte ho pak jít do gtk-2.0 složku. Tam můžete najít soubor s názvem "panel.rc", což je konfigurační soubor, který vypráví svůj panel, jak by to mělo vypadat. Pokud se vám zdá, žetam přejmenujte jej na "panel.rc.bak". Pokud se vám nepodařilo najít žádnou paniku! Na tom není nic špatného systému, je to jen, že vaše téma se rozhodl dát panelu konfigurace v "gtkrc" souboru.

target theme folder

Otevřít tento soubor ve svém oblíbeném textovém editoru a na konec souboru je řádek, který vypadá takto "include" apps / gnome-panel.rc "". Zakomentujte tento řádek tím, že křížek # před ní. Nyní by to mělo vypadat takto "# include" apps / gnome-panel.rc ""

gtkrc file

Uložte a ukončete textový editor. Nyní můžete změnit svůj motiv, aby každá jiná a pak se přepnětezpět na ten, který upravil. Nyní si panel by měl vypadat takto:

[ Panel after fixing : Http://dl.dropbox.com/u/21986221/Panel-after-fixing.png]

Zůstaňte naladěni na druhé straně v řadě, kde budeme na to, jak změnit barvu písma a na vašempanely.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire