dimanche 10 avril 2011

Jak sledovat spotřebu šířky pásma jednotlivých aplikací

2011-02-16_135719

Včera jsme se [vám ukázal, jak monitorovat a sledovat vaše celkové šířky pásma: http://www.howtogeek.com/howto/43561/ask-how-to-geek-how-can-i-monitor-my-bandwidth-usage /], dnes jsme zpět k vám ukázat, jak mít přehled o jednotlivých žádostech a kolik pásma jsou pohlcují.

Obdrželi jsme několik žádostí čtenáře, a to jak e-mail a ve výše uvedeném příspěvek o sledování šířku pásma, za dobrý způsob, jak sledovat data spotřeby jednotlivých aplikací. Jak-Geek čtenář [dubových: http://www.howtogeek.com/howto/43561/ask-how-to-geek-how-can-i-monitor-my-bandwidth-usage/ # comment-118121] uvedl, že on používal Networx ke sledování jeho celkové využití šířky pásma, ale jiné aplikace, NetBalancer, a mít přehled o jednotlivých žádostech. Vzali jsme NetBalancer pro rotaci a je to skvělé řešení pro monitorování šířky pásma na aplikační úrovni. Pojďme si ji na projížďku a začít monitorovat našich aplikací.

Instalace a konfigurace NetBalancer

2011-02-16_120120

Stáhněte si kopii [NetBalancer zde: http://www.seriousbit.com/netbalancer/], chytit free verze, jak to je více než uspokojivý pro naše účely zde (můžete upgradovat jednoduše dost, pokud chcete další funkce).

Ujistěte se, že nemáte nic důležitého stahování v době, kdy instalaci NetBalancer, že obnoví připojení k síti a bude výpis všech aktivních stahování. Také, během pozdnější části instalačního procesu (vpravo kolem dobu, po kterou viz box na snímku nahoře) budete pravděpodobně dostanete dva řidiči chyby v tom smyslu, ze "Systém Windows nemůže ověřit digitální podpis pro řidiče ...", jděte dopředu a ručně přepsat obě chyby (slibujeme, že nikdo hlavu vybuchne a žádná štěňátka budou poškozeni). Budete muset restartovat ani nyní (nebo poté, co jste dokončení konfigurace nastavení), aby NetBalancer přesně zprávě využití šířky pásma. Bez restartu toboule skoro veškerý provoz do mlhavé kategorie "Neznámé nebo služba provozu", což není moc užitečné.

Po dokončení instalace NetBalancer to poběží poprvé, dotazování všech procesů na vašem počítači a sestavení seznamu z nich. Po několika sekundách broušení a sestavování uvidíte obrazovku podobnou této:

2011-02-16_121630

Nedělejte si starosti mžoural na jemné detaily, budeme brát zblízka podívat za chvíli. Pro obecný přehled i když, co je třeba vidět v tomto okamžiku je všech procesů v počítači, jejich PID, a další identifikační údaje o nich, jako cestu k procesu spustitelný soubor a data v současné době předány.

V závislosti na počtu síťových rozhraní a virtuální stroje máte, možná budete chtít chvilku na návštěvu Soubor -> Upravit -> Síťové adaptéry a zrušte všechny adaptéry, ale ten, který chcete sledovat (nebo nechat zkontrolovat, pokud nemáte těžkou práci ve vašíVM).

2011-02-16_122007

Dalším štípnout musíme udělat přímo z brány je přepínat zpravodajské velikosti jednotek a procesů show. Přejděte na Upravit -> Nastavení a potom změnit provozu jednotky na MB, aby grafický displej mnohem užitečnější. Druhá věc, kterou chcete udělat, je, zatímco ještě v menu Nastavení, je-li zkontrolovat Zobrazit pouze online procesů. Váš počítač má pravděpodobně stovky procesů, z nichž většina se nikdy dostat on-line, nemá smysl nepřehledná displej se všemi z nich. Chceme zjistit, které aplikace jsou připojení k síti, a co dělají.

2011-02-16_122739

Poté, co jste udělal všekonfigurace (ujistěte se, že k restartu, pokud ještě nemáte), klikněte na příchozí sloupce pro řazení procesy příchozí data.

Užívání Peek na Bajtů dat

2011-02-16_134220

Zde vidíme, ve kterých je v současné době stahuje data a odhaluje zvláštní vtípek o tom, jak funguje anti-virus software. Skutečné stahování je kopie Linuxu ISO jsme stahování v Chrome. Ke stažení, nicméně, byl vyhozen z více než Chrome na Avast anti-virus scanner. Pokud bychom neměli Avast nainstalovaný, pak by se data objeví pod Chrome.exe přímo.

Pokud jste v podobné situaci, s anti-virus aplikace nebojte se, je to způsob, jak nahlédnout do procesu seznamu a získat dobrou představu, kde jsou data přicházející z, pokud to je filtrován přes anti-virus scanner . Můžete řadit seznam podle připojení a vidět, že Chrome (nebo co aplikace odesílá data), řadí velmi blízko ke spojení počet anti-virus scanner. Můžete také klepnout naproces, který dělá filtrování dat (v tomto případě Avast skeneru) a podívat se na spojení dat pro aplikaci. Zrcadlový server na University of Oregon se zužuje dolů ihned k velké distro Linuxu jsme stahování.

2011-02-16_140141

Jsme zdůraznila nejvíce-těžký-k-dešifrovat scénář tady, ale většinu času čtením výstup z NetBalancer je mrtvý jednoduché. Nedojde-li jakékoliv anti-virus scanner hrátky vidění ve kterých je sání se údaje je stejně snadné jako řazení sloupců.

Více než pouhé sledování

2011-02-16_135041

NetBalancer je docela užitečné pro pokukování na na to, co aplikace pomocí svého pásma, ale původní účel žaloby nebylo jenhodinky. NetBalancer byl navržen tak, aby vám vyvážení zátěže na vašem připojení. Můžete přidělit šíři pásma založené na prioritu procesu, zvyšování a snižování omezení šířky pásma pro jednotlivé aplikace, a jinak zajistí, že vaše BitTorrent klient nebo jiný šířku pásma-hlad aplikace nebude vrak vašeho Skype sezení.

2011-02-16_135609

Bezplatná verze NetBalancer umožňuje pouze po dobu až 5 aplikací omezení. Pro většinu lidí by to mělo být přiměřené (po uzamčení se vaše aplikace pro sdílení souborů a dát přednost aplikace jako Skype, můžete rychle spustit z aplikace, které potřebujete, aby hráli si s ním). Pokud potřebujete více vyladit více než pět žádostí, můžete chytit kopii profesionální aplikace pro 25 dolarů.

Mají hořící dotaz nebo technický problém? Napište nám na [ask@howtogeek.com: mailto: ask@howtogeek.com] dostat svůj dotazodpověděl.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire