dimanche 10 avril 2011

Mozilla infographic Porovná Firefox a Internet Explorer

Je Internet Explorer 9 moderní webový prohlížeč, a jak to v porovnání s Firefox 4. To jsou dvě otázky, které v Mozille Paul Rouget se snaží zodpovědět s [infographic: http://people.mozilla.com/ ~ prouget/ie9/ie9_vs_fx4.html] a [blog post: http://people.mozilla. com / ~ prouget/ie9/index.html]. Infographic se dívá na technickou stránku věci, web kompatibilitu, podporu platformy a hardwarovou akceleraci abychom jmenovali alespoň některé. Všechny ukazují, že Firefox 4, a někdy dokonce i Firefox 3.5 nebo 3.6, to lepší než Internet Explorer 9.

Ve svém blogu, že v podstatě dochází k závěru, že Internet Explorer 9 není moderní webový prohlížeč. Závěr je, že IE9 podporuje méně webových standardů a technologií, méně než Firefox 4 a může pro ně být považovány za "více moderní, ale ne opravdu moderní".

[ ie vs firefox : Http://dl.dropbox.com/u/21986221/ie-vs-firefox.jpg]

Jedním z argumentů vyvedl popisuje, jak Firefox 3.5 podporovaných technologií, jako je let a video plátno značky lety, zatímco Microsoft přidalpodporu pro tyto technologie teprve nedávno.

To vyvolává otázku z hlediska uživatele. Kolik webových stránek skutečně používá ty značky před dvěma lety? Stejné otázky mohou být požádáni o HTML5, CSS3 a JavaScript Api kompatibility.

Jsou uživatelé skutečně prospěch z dodatečných 125 bodů Firefox 4 v testu HTML5 nebo je většina uživatelů nikdy navštívit web, který využívá těchto značek? Co když Microsoft plánuje přidat podporu s první hlavní aktualizace IE9?

[Oficiální: http://www.wired.co.uk/news/archive/2011-02/15/html5-2014-what-next] přechod na HTML5 bude v roce 2014, a zatímco některé webové vývojáře jsou již využívají z HTML5 technologií většiny webových stránek nevyžadují technologie dosud.

Dalším zajímavým aspektem srovnávání je podívat se na věci, které nejsou uvedeny ani zahrnuty. Č. zmínka o Acid3 test? Asi proto, že hodnoty jsou blízké (IE9 95%, Firefox 4 97%). Žádné zmínky o výkonu JavaScript? Možná proto, že Internet Explorer 9 je tad rychlejší, i když ne moc.

Myslím si, že Firefox 4 je skvělý prohlížeč a vývojáři by se neměli cítit, že je třeba poukázat na jiných prohlížečích, aby prokázala, že. Internet Explorer 9 je další skvělý prohlížeč, obrovský krokkupředu v porovnání s Internet Explorer 8. Úřad uživatelé, kteří jsou přilepená s IE8 bude zpívat v radost, když správce systému aktualizací prohlížeče. Je to rychlejší a nabízí lepší kompatibility.

Co si o infographic a blogu?

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire