jeudi 14 avril 2011

"Okamžité nastavení" dorazí na Facebooku. Se čeho bát! Se velmi bojí!

Je to tu neškodný titul "Instant Osobní", ale tato nová funkce Facebooku je další hlavní rána do vašeho soukromí a bezpečnosti na sociální síti.

Facebook byl sužován s soukromí děsí v posledních pár let, a poslední je funkce, která bude žít pro všechny uživatele Facebooku na další den nebo dva. Sociálních sítí obří popisuje jako nástroj, který "Umožňuje zobrazit příslušné informace o své přátele okamžiku, kdy přijedete na vybraných partnerských webových stránek." Ve skutečnosti je to sdílení vašich osobních údajů se třetími stranami-bez vašeho souhlasu.

Tato funkce, kdy vejde v platnost bude automaticky aktivován, takže budete muset výslovně jej vypnout. Můžete to udělat kliknutím na odkaz Účet v pravé horní části obrazovky pak Nastavení soukromí. V Apps a webové stránky oddílu klepněte na tlačítko Upravit váš odkaz Nastavení. Na další stránce uvidíte upravit nastavení tlačítko pro Instant Personalizace. Je to tady, že budete moci přepínat funkci vypnout.

Tato funkce je plně popsán jako ...

Naším cílem je poskytnout vám velké sociální a osobní zkušenostis každým app a webové stránky, které používáte. Pracovali jsme s vybranou sadou partnerů personalizovat své zkušenosti, jakmile se dostanete na svých stránkách.

Tyto partnerské weby (v současné době omezen na Bing, TripAdvisor, Clicker, Rotten Tomatoes, Docs, Pandora, Yelp, a Scribd), pouze přístup k informacím a obsahu, které jste již dostupné pro každého. Všichni naši partneři jsou povinni respektovat vaše informace a jsme úzce spolupracovali s nimi, aby se ujistil, že ano.

Když přijedete na jeden z těchto stránek, zobrazí se zpráva s oznámením, a způsob, jak vypnout osobní zkušenosti na těchto stránkách.

I když nemůžu pochopit, proč osobně Facebooku nemůže vzít nápovědu od předchozích soukromí fiascos a nabídnout to, jak opt-in, spíše než opt-out. Je to více než pravděpodobné, že drtivá většina z 500 milionů uživatelů Facebooku je nebude rozumět ani tuto funkci, nebo soukromí důsledky pro ně.

Dalším užitečným nastavení změnit, je zde informace přístupné prostřednictvím své přátele, kde si můžete zapnout nebo vypnout, jaké informace vaši přátelé mohou být sdílení o vás, bezděčně nebo jinak, i když jejich vlastní profil, který pravděpodobně nebude ani neuvědomil. To zahrnujeMísta jsem šek do funkce, která tak jak já jsem zaujatý, je pozvání, aby váš domov vyloupen.

Facebook potřebuje zkoumat jejich soukromí a bezpečnostní politiky velmi opatrní v roce 2011, jinak by mohli být na cestě k velké pádu a masový exodus uživatelů ke konci roku.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire