lundi 11 avril 2011

Tento týden v Geek Historie: Gmail je zpřístupněn veřejnosti, Deep Blue Výhry v šachy, a narození Thomas Edison

2011-02-09_122350

Každý týden vám přinášíme snímek v týdnu v Geek historii. Tento týden jsme s podívat na veřejné vydání Gmail, první čas počítač vyhrál proti šachový mistr, a narození plodný vynálezce Thomase Edisona.

Gmail je zpřístupněn veřejnosti

2011-02-10_153123

Je těžké uvěřit, že Gmail má [pouze asi sedm let: http://en.wikipedia.org/wiki/Gmail] a že pro první tři roky jeho života to byla jen pro zvané. V roce 2007 klesla Gmail pozvat jediným požadavkem (i když by se držet "beta" tag pro další dva roky) a otevřel jeho dveře pro každého, kdo chytit uživatelské jméno @ gmail. Za to, co vypadalo jako celá epocha v historii internetuGmail měl nejkluzčí internetový e-mail asi s neustálým inovacím a funkce kolejových ven z Gmail Labs. Jen v loňském roce nebo tak rozsáhlé revizi na konkurenty, jako Hotmail a Yahoo Mail přinesl další služby až do rychlosti. Nevydržím číst Týden v Geek Historie vstupu bez náhodný fakt? Tady to je: gmail.com byla původně ve vlastnictví série Garfield a běžel služby, které vydal Garfield komiks na váš e-mailové schránky. Ne, [nejsme srandu: http://en.wikipedia.org/wiki/Gmail # Domain_name_history].

Deep Blue osvědčí šachový mistr

2011-02-10_153519

[Deep Blue byl super počítače: http://en.wikipedia.org/wiki/Deep_Blue_ (chess_computer)] postavený IBM s jediným cílem vítězství šachové zápasy. V roce 2011 se vševidoucí oko Google a úžasné schopnosti výpočetní motorů jako Wolfram Alpha my prostě vezmeme výkonných počítačích ponořený v našem každodenním životě za samozřejmost. 1996 zápasproti vládnoucí světový mistr Garry Kasparov na hrudi, kde v Deep Blue držel jeho vlastní, ale nakonec prohrál, v 4-2 zápase potřásl hodně lidí nahoru. Co to znamená pokud se něco, že byl považován takový elegantní a typicky lidského snažení, jako jsou šachy bylo tak snadné pro stroj? Série upgrade pomohl Deep Blue úplně vyhrát zápas proti Kasparov v roce 1997 (vidět na fotografii výše). Po vítězství Deep Blue byl vysloužilý a rozebrán. Části Deep Blue jsou umístěny v Národním muzeu historie a počítačové historické muzeum.

Zrození Thomas Edison

[Thomas Alva Edison: http://en.wikipedia.org/wiki/Thomas_Edison] byl jedním z nejplodnějších vynálezců v historii a má ohromující 1.093 amerických patentů. On je zodpovědný za přímý vynalézat nebo velmi rafinace velkých inovací v dějinách světové kultury, včetně fonograf, filmovou kameru, uhlíkový mikrofon používá téměř v každém telefonu dobře do 1980, baterie pro auta na elektrický pohon (pojem bychom převzít století brát vážně), hlasovací zařízení, a samozřejmě jeho obrovský přínos pro elektrické rozvody. Přes roli vědcea vynálezce, že je velmi prostého, Thomas Edison a jeho bouřlivý vztah s kolegou vynálezce [Nikola Tesla: http://en.wikipedia.org/wiki/Nikola_Tesla] byly krmivo pro vše od knih, ke komiksu, na filmy a video hry .

Jiné významné momenty z tohoto týdne v Geek historie

Přestože jsme jen lesk pozornost na tři zajímavé skutečnosti týden v naší historii Geek sloupce, to neznamená, že nemáme prostor vyzdvihnout několik mimochodem. Tento týden v Geek historie:

  • 1971 - Apollo 14 [vrátí na Zemi: http://en.wikipedia.org/wiki/Apollo_14 # Návrat] po třetí mise lunárního.
  • 1974 - Narození Robot tvůrce Kuře [Seth Green: http://en.wikipedia.org/wiki/Seth_green].
  • 1986 - Smrt tvůrce Duny [Frank Herbert: http://en.wikipedia.org/wiki/Frank_Herbert]. [Dobrou noc Dune: #! Http://io9.com/ 5711525/your-favorite-science-fiction-yarns-reinvented-as-kids-books/gallery/1].
  • 1997 - Simpsons stane [nejdéle běžící animovaný show v televizi: http://en.wikipedia.org/wiki/Simpsons # Run_length_achievements].
Mají zajímavý kousek geek trivia napodíl? Střílet nám e-mail na [tips@howtogeek.com: mailto: tips@howtogeek.com] s "historií" v předmětu, a budeme mít jistotu, aby ji přidat do našeho seznamu trivia.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire