mardi 12 avril 2011

Tento týden v Geek Historie: YouTube jde Veřejné, Blu-ray vs HD DVD, a všichni váš základ být patřit k nám

historygeek Každý týden vám přinášíme snímek aktuálního týdne v historii technologických a geeky úsilí. Tento týden jsme s pohledem na YouTube narození, smrt formátu HD DVD, a první mega meme.

YouTube.com vejde


Někdy je obtížné postřehnutelné "První!" Moment pro firmy, jak obrovský jako YouTube. Myslíte si dát své narozeniny v den první video bylo nahráno? den místo bylo první beta testování? Protože tam je tak mnoho prvenství v historii YouTube jsme ctít v den jejich domény šel žít. [YouTube.com šel online 14.únor 2005: http://en.wikipedia.org/wiki/YouTube # Company_history] a v následujících měsících byla služba beta testován a prosadit kroků. První oficiální video nahrané na YouTube byl [krátký klip jednoho ze zakladatelů u San Diego Zoo: http://www.youtube.com/watch?v=jNQXAC9IVRw] (viz video výše). Od té doby už na YouTubese stal synonymem pro sdílení videa na internet a proudy přes miliardu videí denně. Tam je více video záběry na YouTube, než jedna osoba by mohla sledovat v životě i těch výjimečných délky.

Blu-ray vs HD DVD

Untitled-2

V určitém bodě v časném 2000s elektroniky společnosti musí mít neformální setkání a při které někdo řekl: "Víš, co by bylo skvělé? Chcete-li znovu Betamax / VHS rozpor v celé své slávě znovu. Co vy na to kluci? Jeden za starých časů příčinu? "Zdá se, že neexistuje jiné vysvětlení pro formát válce, která spotřebované disk-založené multimediální více než půl desetiletí. Když spotřebitel neklid stal se příliš velký ignorovat více a více studia začal brát strany (vlečka téměř výhradně s Blu-ray). [V lednu 2008 Warner Bros: http://en.wikipedia.org/wiki/Blu-ray_Disc # Competition_from_HD_DVD], poslední hlavní studio uvolnění tituly pro oba formáty, hodil ručník do ringu. V únoru tohoto roku Toshiba oznámila, že oniby bylo zastavení výroby HD DVD přehrávačů. Do té doby příštího roku HD DVD se nejen vypadl z výroby, ale mimo veřejnosti radar.

Všechny vaše základna Náš patří nám


Všichni váš základ být patřit k nám byl první mega-meme. Určitě před tím, než došlo k různé vtipy uvnitř mezi nadšenci jak on-line a off, ale ještě nikdy jsem neměl jediný kus aa médií přijata na život jeho vlastní v takovém nepředvídatelný a podivínský způsob. Mezi lety 2000 a 2002 vytvořil animovaný GIF z cutscene ve špatně přeložená verze z roku 1989 SEGA hry Zero Wing. Celá scéna byla absurdní díky velmi špatný překlad, ale jedné konkrétní linky bylo epically tak, "všichni váš základ být patřit k USA" videoher darebák prohlašuje na jednom místě. Všechny vaše základna mem byl první vymanit z hal internetu geekdom a do médií hlavního proudu. Podívejte se na video výše vidět celou věc rozvinout.

Jiné významné momenty z tohoto týdne v Geek historie

Přestože jsme jen lesk pozornost na tři zajímavé skutečnosti týden v naší historii Geek sloupce, to neznamená, že nemáme prostor vyzdvihnout několik mimochodem. Tento týden v Geek historie:

  • 1954 - Narození Matt Groening, tvůrce The Simpsons aFuturama.
  • 1957 - Narození LeVar Burton, nejlépe známý jako Geordie LaForge na Star Trek Nová generace.
  • 1999 - Kancelářské prostory uvolní, nám přináší skvosty jako Rudé skoby a TPS zprávy.
  • 2000 - Microsoft vydává Windows 2000.
Mají zajímavý kousek geek trivia podělit? Střílet nám e-mail na [tips@howtogeek.com: mailto: tips@howtogeek.com] s "historií" v předmětu, a budeme mít jistotu, aby ji přidat do našeho seznamu trivia.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire