jeudi 14 avril 2011

Usenet nárůst dopravy na téměř 9TB za den

Usenet provoz se zvýšil z 5 terabajtů za den v lednu 2009 na téměř 9 terabajtů provozu za den dva roky později. Statistiky byly shromážděny [Giganews: http://www.giganews.com/?a=astuces], jeden z největších světových poskytovatelů Usenet.

Obzvláště v posledních šest měsíců došlo neuvěřitelný nárůst o téměř 50% v každodenním provozu. Tento nárůst dopravy, spolu se zvýšeným uchovávání údajů, dělal obrovské investice do nového hardwaru nutné. Je to nejen síťové infrastruktury, která vyžaduje nový hardware, ale také úložné infrastruktury pro ukládání dalších dat, která je čím dál nahrán na Usenet každý den.

[ usenet feed : Http://dl.dropbox.com/u/21986221/usenet-feed.jpg]

Giganews například nabídl binární uchovávání údajů ze 240 dny před dvěma lety, a 100 dnů v únoru 2007. Dnes společnost oznámila zadržení na 900 dnů, což je více než trojnásobek původní retenční. Skutečné investice do nového hardwaru potřeba jít nad rámec této částky ubytovat denněnárůst dopravy.

Chcete se dozvědět více o Usenet? Podívejte se na naši průvodci [Diskusní skupiny, konečný P2P alternativa: http://www.astuces.net/2006/07/17/newsgroups-the-ultimate-p2p-alternative/], [seznam webových stránek Usenet indexování: http:/ / www.astuces.net/2007/06/10/list-of-usenet-indexing-websites/] a [nejlepší Usenet Vyhledávače: http://www.astuces.net/2008/03/08/the- Nejlepší-usenet-search-motory /].

Jaké jsou výhody a nevýhody Usenet?

Pro:

  • Plné využití šířky pásma
  • Binární uchovávání je delší než u srovnatelných služeb, např. file hosting
  • Žádné P2P, což znamená, žádné přímé spojení do ostatních uživatelů služby
  • SSL šifrování standardní
  • Garantovaná dostupnost
  • Minusy:

    • Software je nutné, viz [NewsBin: http://www.astuces.net/2008/12/02/astuces-christmas-giveaway-newsbin-pro/] (komerční), [Mimo: http://www.astuces .net/2010/10/30/mimo-free-giganews-usenet-reader-downloader /] (zdarma pro zákazníky Giganews), například.
    • Účty obvykle stojí měsíční poplatek, pokud ISP / Organizace nabízí zdarma přístup k Usenet.

    [Giganews: http://www.giganews.com/] je v současné době nabízí 14-denní studie a přidává 50% z prvního měsíce účtů Diamond se, že pro nové zákazníky. Diamond si účty VPN zdarma s jejich účet, který například může být použit na lidi ze zemí mimo Spojené státy, aby přístup US-pouze služby, jako Pandora nebo Hulu.

    Aucun commentaire:

    Enregistrer un commentaire