jeudi 14 avril 2011

Záznam z vaší webové kamery v Linuxu s GUVCView

Nedávno jsem musel udělat nějaké video tutoriály. Snažil jsem se zaznamenávají tato konzultace s Ubuntu sýr Webcam Booth, ale bohužel v kombinaci mé Logitech QuickCam Pro 9000, Ubuntu 10,10, a sýrem nechtěl nahrávat video v nějaké použitelné FPS. Takže jsem musel hledat jinde. Moje vyhledávání otočil, abych se GUVCView a nemůžu říct, jak šťastná jsem byla s výsledky. Nejen že je tento nástroj používá tak snadno jako sýr, to je mnohem flexibilnější a poskytuje mnohem lepší video. Pojďme se podívat na instalaci a používání tohoto nahrávání videa nástroj.

Co je to?

GUVCView je GTK + front-end pro zachytávání videa ze zařízení ovladač podporuje UVC. GUVCView byla založena na luvcview projekt vytvořený QuickCamTeam. S GUVCView můžete zachytit video nebo obrázky spolu se zvukem. Můžete také ovládat vzhled vašich pořízených snímků / s videí snadné použití posuvníků a zaškrtávacích políček. Není nutné, aby se video nebo audio expert získat vysoce-kvalitní video sGUVCView.

Instalace

Instalace je jednoduchá. Budu demonstrovat v Ubuntu 10.10. Chcete-li nainstalovat tento nástroj proveďte následující kroky:

  1. Otevřete Ubuntu Software Center.
  2. Hledat guvcview.
  3. Klepněte na tlačítko Instalovat spojené s GUVCView.
  4. Zadejte své sudo heslo.
  5. Akceptovat jakékoli závislosti (pokud existuje).

Nechte instalace kompletní. Jakmile je instalace dokončena, najdete GUVCView v Aplikace> Zvuk a video menu.

Využití

[ : Http://dl.dropbox.com/u/21986221/guvcview_windows.png]

Obrázek 1

Základní použití GUVCView je jednoduchý. Po otevření uvidíte dvě různé okna. Obrázek 1 ukazuje mi poukázat na dvou různých oknech používaných GUVCView. Levé okno je okno náhledu, který ukáže, real-time prohlížeč, jak si nahrát video (nebo vezměte si obrázek). Pravém okně je místo, kde můžete ovládat video a nastavit možnosti pro nahrávání.

Pokud zjistíte, že vaše kamera není auto-detekována, budete chtít jít doVideo a soubory na kartu a pak zjistit, zda vaše zařízení je uveden v zařízení kartu. Pokud je, ale není vybrána, jděte do toho a zvolte ji. Pokud není uvedena, může fotoaparát nemusí být podporovány (nebo nainstalované ovladače). Typicky řečeno, pokud váš fotoaparát je podporována v sýrem, bude podporována v GUVCView.

Ve stejné záložce si můžete vybrat různé možnosti pro nahrávání videa. Jedním z velmi důležitých možností je rozlišení. Pamatujte, že čím vyšší rozlišení, tím lepší kvalita, ale větší velikost souboru.

Do stejné pro zvuk v záložce Audio. Možná budete muset zvolit jinou Vstupní zařízení (v závislosti na fotoaparátu máte).

Jakmile budete mít všechny své možnosti nastavení jste připraveni nahrávat. K tomu stačí, aby jste v rámci kamery čoček a vyrazit na Cap. Video tlačítka v ovládacím okně. Jakmile klepnete na tlačítko Cap. Video tlačítko nahrávání. Po klepnutí na tlačítko Cap. Video tlačítko změní na Zastavit Video. Chcete-li zastavit nahrávání klikněte na tlačítko Stop ročník videa a soubor se automaticky uloží.

Poslední myšlenky

GUVCView, z mého pohledu, je mnohem lepší způsob nahrávání videa, než sýr. To platí zejména v případě, že jste video záznam se používá pro něco jiného než,říci, Skype.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire