dimanche 29 janvier 2012

Instalace KDE (Kubuntu) v Ubuntu

Výchozí Ubuntu desktop používá oken GNOME, což může být obtížné přechod pro uživatele Windows. Desktop KDE bude mnohem známější pro uživatele Windows, protože KDE je něco srovnatelného do nabídky Start.

Pokud jste již nainstalovali Ubuntu a nechcete úplně znovu s Kubuntu, stačí nainstalovat správce oken KDE instalací kubuntu-desktop balík spolu s jeho závislostí.

Můžete si nainstalovat Kubuntu pomocí GUI nástroje, ale nejjednodušší způsob je otevřít okno terminálu a zadejte následující příkaz:

sudo apt-get install kubuntu-desktop

Budete vyzváni k zadání hesla, a pak budete vyzváni znovu s dotazem, zda opravdu chcete instalovat. Hit Y klíč pokračovat, a nechat nainstalovat začít.

Stahování všech aktualizací může nějakou dobu trvat, takže možná budete chtít dostat šálek kávy nebo tak něco. Budete vyzváni k výběru správce přihlášení, které si můžete vybrat buď jako gdm (Ubuntu) nebo kdm (KDE). Rozhodl jsem se ponechat výchozí GDM.

Restartujte počítač, a když se dostanete na přihlašovací údaje, klepněte na tlačítko Možnosti v levém dolním rohu:

Budete vyzváni k výběru zasedání, které chcete. Zde se budeme klikněte na KDE pokračovat.

Přihlásit se a měli byste nyní vidět KDE desktop! Všechny aplikace se nacházejí v "Start", jako je menu, jak můžete vidět:

Poznámka: Pokud používáte Ubuntu uvnitř VMware a nakonec se skutečně podivné zobrazení otázky, u nichž rozlišení displeje je opravdu obrovská, ale na ploše se objevil v 800x600 místo (viz obrázek), je oprava tohoto.

Když jsem zažil tento problém, jsem nebyl schopen používat myš. I restartován, a přihlášeni zpět do pracovní plochy Ubuntu místo KDE, a šel do / etc/X11 / adresáři.

Pravděpodobně budete vidět, že váš soubor xorg.conf je zálohovat na xorg.conf.1 v KDE / Kubuntu instalace. Stačí jen zkopírovat xorg.conf.1 zpět do xorg.conf, restartujte počítač a vše by mělo být v pořádku.

Opět, nepleťte s xorg.conf souboru, pokud jste vlastně dochází k tomuto problému.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire