mardi 12 avril 2011

Jak odebrat vokály od hudební skladby pomocí Audacity

banner

Někdy náhle, nevysvětlitelně neodolatelná touha po karaoke? Možná se vám líbí hudba písně, ale nemůže stát zpěvákem? Zde je návod, jak používat odstranit vokály od většiny hudebních skladeb v několika jednoduchých krocích.

Jak to funguje

Vokály jsou obvykle umístěny v "střední kanál." Stereo dráhy mají dva kanály, ale ne všechny nástroje jsou vyvážené rovnoměrně. Někdy basa je tlačena více na pravý kanál, může být kytara nalezeno více směrem doleva, a tak dále. Obvykle vokály jsou vkládány úvrati, takže můžeme rozdělit stereo stopu a invertní jeden kanál. Tento ruší zpěv, ale ponechává zbytek v taktu. Primus má často velmi nevyrovnané kanálů. Tyto druhy stop obvykle pracují dobře, protože vokály jsou ponechány rovnoměrně rozloženy mezi dvěma kanály a to usnadňuje jejich odstranění přesně. Písně s hodně hlasité efekty mohou skončit rozbitý procesem, a písně s reverb, mohou opustit echo přes vokály jsou pryč.

Nacelek, nicméně tento proces funguje opravdu dobře, když začnete s dobrou kvalitou zvuku. Jeden z nejznámějších pořekadla o úpravy zvuku je "smetí ve rovná smetí ven". Pokud začnete s CD audio a práce odtamtud, bude konečným výsledkem je čistší a jasnější, než když začnete s komprimované mp3. V [HTG vysvětluje: Jaké jsou rozdíly mezi všemi audio formáty:? Http://www.howtogeek.com/howto/40465/htg-explains-what-are-the-differences-between-all-those-audio- formáty /], šli jsme přes různé bezeztrátové a ztrátové formáty, tak, ujistěte se, že začnete od bezztrátový zvukový soubor pro dosažení nejlepších výsledků. Toto nemá říkat, že mp3 a podobně nebude fungovat, jen to bezztrátový zvuk funguje mnohem lépe.

Demontáž středového kanálu

01 - import audio

Požáru do Audacity a zatížení vašeho výběru písní. Použil jsem velmi speciální, pro tento projekt, a to je věnovaná báječné čtenářů.

První věc, kterou musíme udělat, je rozbít písně dva kanály do dvouJednotlivé skladby. Klikněte na malou černou šipku vedle trati titul a jít dolů do Splitu stereo stopy.

02 - split stereo track

Další, vyberte kanál (nezáleží na tom, který) a dvakrát klepněte na celé trati.

03 - select one channel

Přejít na efekt> Invertovat.

04 - invert

Pokud hit hrát, zjistíte, píseň zní trochu legrační. Obrácený kanál vypadá, že je z celého reproduktoru místopřímo z něj. Poslední věc, kterou musíme udělat, zpevnit efekt je změna každou stopu na "mono". Kliknutím na název každé skladby, jako když vám rozdělit skladeb a zvolte "mono" z menu.

05 - switch back to mono

To je ono! Můžete jít na Soubor> Export uložte trati, takže ji můžete použít pro svůj tajný karaoke strany. Pokud máte v plánu na záchranu v mp3 formátu, přečtěte si náš průvodce na [Jak přidat MP3 Podpora Audacity: http://www.howtogeek.com/howto/40274/how-to-add-mp3-support- k-drzost-k-save-in-mp3-formát /].

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire