samedi 21 juillet 2012

Hloupý Geek triky: Povolit více písem pro Windows Příkazový řádek

Všimli jste si někdy, že existují pouze dvě písma na výběr v příkazovém řádku okno vlastností? Co možná nevíte je, že můžete použít jednoduchý protokol zaseknout, aby alternativní písem, včetně velmi čitelný font, který je dodáván s Windows Vista a Office 2007.

Ale to není všechno ... můžete povolit řadu pevnou šířkou fontů Pokud si opravdu chcete. Budeme na to, jak to funguje, stejně jako jedna z mých nejoblíbenějších "zajímavé" písem pro příkazový řádek.

Změna výchozího písma příkazového řádku

Chcete-li změnit písmo, budete chtít pravým tlačítkem myši na záhlaví a vyberte z menu. Pokud chcete nastavit výchozí hodnoty pro všechny parametry příkazového řádku systému Windows si můžete vybrat volbu Výchozí místo.

image

Nyní na kartě Písmo, budete moci vybrat některou z písem, které jsou povoleny v registru.

Určitě jste si všimli, že v mém screenshot jsem Consolas písma umožnil ... , který se běžně ve výchozím nastavení povolena, takže čtěte dál o tom, jak mohl!

Povolení další písma pro MS-DOS

S cílem umožnit další písma v příkazovém řádku, budete muset vytáhnout registru hackerské schopnosti a otevřít regedit.exe vyhledávání přes menu Start nebo pole Spustit navigaci až na následující klíč:

HKEY_LOCAL_MACHINE SOFTWARE Microsoft Windows NT CurrentVersion Console TrueTypeFont

Jakmile se dostanete až na ten klíč, uvidíte seznam povolených True Type fonty na pravém podokně. Chcete-li přidat další, přidat novou řetězcovou hodnotu s názvem 00 a nastavte hodnotu na název písma, které chcete povolit.

Všimněte si, že budete muset restartovat počítač, než pak můžete použít nové písmo v příkazovém řádku.

Uvidíte zde, že jsem umožnil Consolas písma pomocí, že hodnota. Toto písmo je ve výchozím nastavení na jakémkoliv počítači, který má Windows Vista a Office 2007, ale pokud používáte XP stačí nainstalovat bez PowerPoint 2007 Viewer , který obsahuje písma.

I při velmi malých velikostí písma, Consolas je docela čitelný.

Jaká písma mohu aktivovat?

Příkazového řádku budou přijímat pouze fonty, které jsou s pevnou šířkou, takže se ani neobtěžoval se snaží, aby Comic Sans =) jsem se začal rozhlížet na různých webových stránkách písma a našel několik písem, která pracovala, jako je tato Bílý králík písma , který má zábavnou pohled:

Chcete-li povolit další písma, jako je, že jeden snímek, zatímco ještě drží Consolas povoleny, budete muset nejprve stáhnout a nainstalovat písmo (klikněte pravým tlačítkem myši na něj a zvolte Install), a pak se vraťte do registru a přidat nový klíč, což Ujistěte se, že dát mu jiný název (já jsem použil 00 a 000, ale můžete použít 00, 01, 02, atd.).

Poté, co jste povoleny oba fonty, které by měly mít možnost vybrat si mezi nimi na kartě Písmo jako předtím (nezapomeňte budete muset restartovat pro ně vlastně práce).

Některé fonty nefungují, ale ... Snažil jsem se docela dost pevnou šířkou písma, která mi chybu, když jsem se pokusil otevřít okno Vlastnosti:

Pokud se to stane vám, nebojte se ... , vraťte se do registru a odstranění položky. Stále, ale zábavný trik ... Pamatujte si někdo vfont z dob DOSu?

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire