jeudi 26 janvier 2012

Přechod z Ubuntu Dapper na Edgy s apt-get

Důležitá poznámka: Podle nápovědy Ubuntu:

Vezměte prosím na vědomí - tato metoda je mnohem méně spolehlivé. Pokud použijete tuto metodu, musíte být připraveni řešit problémy manuálně, jako jsou například obaly je neočekávaně odebrána. Použití Update Manager Je pravděpodobné, že bude mnohem méně problematické.

Než začnete číst tento HowTo, můžete zvážit instalaci pomocí GUI pomocí nástroje Update Manager, Což je pravděpodobně jednodušší metodu pro běžné uživatele.

Pokud jste pokročilý uživatel, tak pojďme dál. Za prvé, budeme muset nainstalovat ubuntu-desktop, pokud již není nainstalována, protože v opačném případě bude problém závislosti.

sudo apt-get install ubuntu-desktop

Teď budeme muset spustit příkaz, který změní všechny výskyty Dapper na podrážděný v našem souboru sources.list. Pokud nejste obeznámeni, sources.list je soubor, který ukazuje na seznamu možných vylepšení a balíčky. Pro uživatele systému Windows, můžete si ji představit jako soubor, který odkazuje na Windows Update. Samozřejmě, pokud jste uživatel Windows, měli byste opravdu nainstalovat pomocí nástroje Update Manager souvisí výše.

sudo sed-e 's / sdapper / nervózní / g'-i / etc / apt / sources.list

Nyní budeme provádět vlastní aktualizace:

sudo apt-get update & & sudo apt-get dist-upgrade

& & Část příkazu znamená, že druhý příkaz se spustí po prvním tak dlouho, jako první příkaz dokončí úspěšně.

Teď budeme dokončit aktualizaci několik příkazů:

sudo apt-get-f install

sudo dpkg-configure-

Všimněte si, že konfiguraci je vlastně dvě čárky. Z nějakého důvodu WordPress dělá to vypadá pomlčkou.
Restartujte počítač a máte hotovo!

Poznámka: Viděl jsem některé poznámky, že tento upgrade nefunguje dobře pro lidi běžící Ubuntu jako host v prostředí VMware s nástroji VMWare instalaci. Zkoušel jsem ho a došla ke stejnému závěru, žádná oprava jak přesto.

Update:

Pokud se vám aktualizaci chybové hlášení "Nepodařilo se zavést modul GLcore", budete chtít spustit tyto příkazy. Díky za tip, aby Biogeek v komentáři níže.

apt-get install xfs
apt-get install-znovu xfonts-base

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire