lundi 20 février 2012

Jak importovat soubor CSV obsahující sloupec s úvodní 0 do aplikace Excel

Microsoft Excel automaticky převede sloupce dat do formátu, který si myslí, že je nejlepší, když otevírání oddělených čárkou datové soubory. Pro ty z nás, kteří nechtějí změnit naše data, můžeme změnit chování.

Máte souboru CSV pravděpodobně vyvezeno z jiné aplikace, nebo jste je dostali od jiných lidí. Chtěli byste otevřít v Excelu, protože víte, že je velmi dobře. CSV souboru bude vypadat takto (pokud otevřete soubor notepad.exe):

Soubor obsahuje sloupce: ProductModelID, název, SpecialID a ModifiedDate. Sloupec SpeicalID obsahující data s úvodní 0 a specializuje se kód, takže byste chtěli, aby vedoucí 0s v aplikaci Excel. Jelikož se jedná o soubor CSV je ve výchozím nastavení zobrazovat ve vašich Windows Explorer jako soubor aplikace Excel:

Takže jste dvakrát klikněte na soubor a otevřete soubor v aplikaci Excel jako takový:

Je vidět, že ve výchozím nastavení, Excel svlékl z předních 0s ve sloupci 3 "SpecialID ^?. Jste hovořil aplikace Excel a snažil se používat Soubor / Otevřít soubor otevřít ručně a že Nemá ~ AC ^ ^ V práci buď . Jak mohu tento problém vyřešit?

Trik je v tom přejmenovat soubor s příponou. Txt, pak souboru do Excelu. Takže nejprve vychovat ~ AC ^ ^ Amy počítač ~ AC ^? a přejděte do složky, kde je soubor uložen.

^ ^ ^

Teď, když ne ~ AC ^ ^ Na viz příponu souboru. CSV (Windows tato možnost ve výchozím nastavení zakázána), pak postupujte podle tohoto kroku, aby příponu souboru ~ AC ^ ^ Zvolte menu ~ AC ^ ^ ATools ~ AC ^? / ~ AC ^? Možnosti složky ~ AC ^? vyberte ~ AC ^ ^ ^ AView ~ AC? kartu, zrušte zaškrtnutí položky ~ AC ^ ^ AHide příponu souborů známých typů ~ AC ^? jako na obrázku níže:

^

Pak byste měli vidět příponu souboru, jako například:

^

Klikněte pravým tlačítkem na soubor a vyberte Přejmenovat pro přejmenování souboru, aby se stal ~ AC ^ ^ ^ AProductInfo.txt ~ AC?

^

Všimněte si, změní se ikona na běžné ikony textového souboru také. Žádné otevřít Excel a použití ~ AC ^ ^ ^ ~ AC AFile? / ~ AC ^? Otevřete ~ AC ^? Příkaz k souboru do Excelu. Když to uděláte, bude dialogové okno vyskočí jako:

^

Ujistěte se, že ~ AC ^ ^ ^ ADelimited ~ AC? přepínač je vybrán a klikněte na ~ AC ^ ^ ^ ANext ~ AC? pro pokračování. Na další obrazovce zaškrtněte políčko ~ AC ^ ^ ^ AComma ~ AC? a zrušte všechny ostatní výběry.

^

Klikněte na ~ AC ^ ^ ^ ANext ~ AC? přejdete na další obrazovku. V tomto okně je nutné kliknout na ~ AC ^ ^ ^ ASpecialID ~ AC? sloupce a vyberte ~ AC ^ ^ ^ AText ~ AC? RadioButton z ~ AC ^ ^ AColumn datový formát ~ AC ^? části.

^

Klikněte na ~ AC ^ ^ ^ AFinish ~ AC? pak je hotovo.

^

Nyní můžete vidět ve sloupci ~ AC ^ ^ ^ ASpecialID ~ AC? byl předložen jako textový sloupec a všechny úvodní 0 jsou zachovány.

Tato metoda může být použita pro žádné zvláštní okolnosti pro podání v souboru CSV do aplikace Excel, včetně dalších oddělených souborů. S možností specifikovat datový typ pro každý sloupec v průběhu procesu importu dat jste v mnohem lepší kontrolu na konečném výsledku.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire