mercredi 22 février 2012

Snížit Obnovení systému je využití disku ve Windows Vista

The System Restore funkce v systému Windows Vista je velmi důležité mít povolen, co se všemi problémy, Vista mají s kompatibilitou. I tak je možné využití disku vymknout z rukou, pokud instalujete velké množství software.

Update: Také jsme probrali, jak Obnovení systému je omezení používání disku ve Windows 7.

Nástroj pro změnu nastavení je nástroj příkazového řádku tzv. vssadmin. Budete muset otevřít příkazový řádek v režimu správce zadáním cmd do nabídky Start a bít Ctrl + Shift + Enter, nebo pravým tlačítkem myši na příkazový řádek a volbou příkaz Spustit jako správce.

Zobrazit Přidělené Obnovení systému Velikost

Zadejte následující příkaz na příkazovém řádku:

vssadmin seznam shadowstorage

Jak můžete vidět na screenshotu, nástroj Obnovení systému zabírá 2.2 GB na mém systému .. a já jsem znovu nainstalovat!

Změna přidělené Obnovení systému Velikost

Chcete-li změnit maximální velikost na disku, že funkce Obnovení systému bude používat, budete muset zadat následující příkaz:

vssadmin Resize shadowstorage / U = C: / On = C: / maxsize = 3 GB

Můžete změnit / za a / na zápas jednotku Obnovení systému je povolena, a můžete si nastavit různé velikosti pro maximální velikosti. Vybral jsem si 3gigabajt pro účely tohoto příkladu, ale můžete také omezit na 500 MB nebo něco jiného, ​​pokud jste chtěli.

Máte-li dostatek místa na disku, tak bych doporučujeme ponechat hodnoty sám, ale pokud máte málo místa na místo, je to rychlý způsob, jak pomoci tento problém.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire