lundi 20 février 2012

Změna velikosti Koš ve Windows XP

Pokud pevný disk je krátká na místo byste mohli zvážit snížení velikosti koše. Ve výchozím nastavení Windows XP si vyhrazuje 10% z pevného disku na bin. Můžete uložit až 3 GB prostoru, pokud změníte velikost koše na 1%, na 40GB pevný disk. Můžete změnit velikost jednotlivých disku nebo všechny po celém světě.

Než začnete, doporučil bych vyprazdňování koše jako první. (Samozřejmě, že by si měli ověřit, co jste vyprázdnění první.) Můžete také vytvořit bod obnovení před použitím této nebo jakékoli změny systému.

Klikněte pravým tlačítkem myši na ikonu Koš a zvolte Vlastnosti.

recycle_1.png

Z Bin Vlastnosti Recycle obrazovce si můžete zvolit při konfiguraci jednotky samostatně, nebo globálně nastavit stejnou velikost pro všechny jednotky. Zde také můžete vybrat a vymazat soubory ihned, a ne dát je do koše vůbec. Nedoporučoval bych však tuto možnost.

V tomto případě, protože mám více disků různých velikostí, zvolím konfigurovat každou jednotku zvlášť. Stačí vybrat kartu pro každou jednotku a posunutím jezdce přizpůsobit podíl prostoru, který chcete použít.

Jakmile jste dokončili změnu velikosti klepněte na tlačítko Použít a OK.

Velikost si zvolíte daného uživatele. Možná budete chtít zvětšit velikost koše nebo jej úplně vypnout.

V práci budete chtít nechat nastavení tak, jak jsou v případě, že jste nechtěně recyklovat důležité zprávy svého šéfa potřebuje 5 měsíců později. Pěkná věc je, že pokud soubor je ještě v koši můžete snadno obnovit.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire