jeudi 23 février 2012

Vytvořit sestavu v programu MS Access 2003 pomocí Průvodce sestavou

Microsoft Access je používán v mnoha podnicích pro ukládání a přístup k informacím. Můžete také vytvořit jednoduchou zprávu jednoduše pomocí Průvodce sestavou.

Otevřete databázi aplikace Access a klepněte na zprávy nachází pod objekty pole na levé straně. Na horní liště klikněte na tlačítko Nový začátek nové zprávy.

V nové zprávě okno zprávy vyberte průvodce a pod ním vybrat z rozbalovacího seznamu, který dotaz nebo tabulku, kterou chcete získat data vytvoření sestavy. V tomto případě chci vytvořit zprávu o zákaznících Tech_Company je. Poté, co jste správně vybraná data klepněte na tlačítko OK.

Tato další část průvodce umožňuje zvolit různých oborů z tabulky nebo dotazu, který jste vybrali. To je skvělé, když si jen chcete vytvořit zprávu na základě konkrétních údajů v tabulce. Zvýrazněte informací příslušná pole a stiskněte tlačítko se šipkou přesunout do zvoleného pole. Zde jsem vybral zákazníka Jméno, příjmení, město a telefonní číslo. Na tomto místě jste si mohli nastavit skončit, ale pojďme se použít trochu více funkcí průvodce, klikněte na Next.

V tomto okně můžete zvolit přidat seskupení do různých částí dat. Protože jsem demonstrovat jednoduchou zprávu (další návody na vlastní psaní zpráv se již brzy), stačí kliknout na Další.

Zde si vyberete, v jakém pořadí data se objeví v sestavě. Jedná se o přizpůsobení se budete muset rozhodnout, na základě jak chcete prezentovat data. Zde jsem se rozhodl uspořádat příjmení každého zákazníka ve vzestupném pořadí.

To je místo, kde si vyberete rozložení ve zprávě. Opět záleží na tom, jak chcete prezentovat data určí rozložení. Pro účely této zprávy si vybrat layout = Tabelární, Orientation = portrét, a já většinou jen to nejlepší, abyste se ujistili se, zaškrtněte políčko "Nastavit šířku pole, takže ve všech oblastech vešel na stránku. Tím je zajištěno, všechny relevantní údaje jsou na každé stránce a nejsou rozptýleny na více stránek. Klepněte na tlačítko Další.

Další si vyberete styl a vzhled zprávy. Opět použijte nejlepší tvůrčí úsudek. Pro tuto zprávu jsem výběr Bold. Klikněte na Další.

Jste téměř hotovi! Zvolte název pro sestavu. Pokud je to bude zpráva máte v plánu na záchranu a běží čas od času, a ujistěte se, že používáte správné pojmenování, takže si i další databáze, uživatelé mohou snadno najít zprávu a spusťte jej. Poté, co jste jmenoval své zprávě klepněte na tlačítko Dokončit.

Nyní uvidíte výsledky této zprávy, který jste vytvořili. Odtud se můžete vytisknout zprávu, vraťte se a proveďte změny návrhu, nebo třeba přidat další tabulky nebo pole. Pokud jste spokojeni s tím, jak zpráva vypadá uložte jej a budete pak moci, aby ji, když ji potřebujete.

Pokud nejste obeznámeni s Access vůbec bych doporučil jít do plánu, aby Školení Access 2003.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire