lundi 20 février 2012

Pomocí počítače Mac Mini jako součást Media Server 1

Apple prosazuje používání Macintosh jako srdce své mediální centrum na dlouhou dobu, ale konkrétně od vydání Mac Mini. Díky své kompaktní rozměry, nízká cena a FrontRow, je to ideální počítač pro připojení k televizoru a sledovat některé z těchto "archivní" Lost episodes.

Je pravda, že Apple nyní vydala na trh AppleTV, a mnoho lidí ogling nad ním. Ale jsou tu jisté věci, které může být provedeno plnohodnotné počítače, které nelze provést na AppleTV. Pro jednu věc, AppleTV limitů, které jste buď lokálně přehrávání filmů nebo streamování z iTunes. To představuje trochu problém pro ty z nás, kteří mají masivní, 300 GB sbírky AVI na našem serveru. Takže suma sumárum, budou moci uživatelé pravděpodobně šťastnější s Mac Mini. A navíc, které můžete již Mini ležet, kterou chcete převést.

Počáteční nastavení

Prvním krokem je nastavení Mini u televizoru a (pokud možno), některé řady Ethernet. Zatímco Mac Mini má vestavěné wifi, FrontRow sítě přes bezdrátové ponechává hodně být požadovaný. Mám Mini (stejně jako moje server) zapojen do gigabitového přepínače Ethernet. Gigabit je o něco dražší, ale rychlost výhody jsou zřejmé, když jste streamování vysoké přenosové rychlosti souborů.

Další důležitá věc je dostat své Mini vlastně connected k televizi. Za tímto budete potřebovat dva kabely a (alespoň jeden adaptér). Adaptér lze zakoupit od Apple here ($ 20 USD). V podstatě to, co dělá, je převod DVI (Digital Video Interface) buď S-Video, nebo RCA video out (Doporučuji použít S-Video). (Poznámka, můžete být štěstí, že DVI-in na vašem televizoru. Zkontrolujte, zda tento první) V tuto chvíli byste měli být schopni otočit mini a používat televizi jako monitor.

Budete také muset projít zvuk z Mini do vašeho systému. Obvykle to znamená, připojení audio k televizi, ale může mít různé nastavení. K tomu budete potřebovat 1 / 8th palce stereo k duelu, RCA kabel převodník (můžete si stáhnout tyto v každém obchodě s elektronikou). Připojení 1 / 8th palce konec hlavy telefony jack na mini a další dva konce kabelu do příslušných audio in v systému. Můžete zkusit hrát několik písní z iTunes, zda zvuk funguje.

VNC server

Budeme chtít řídit Mini pomocí dálkového ovladače Apple Remote výhradně. Koneckonců, jak sedí na gauči sledováním Akta X není dobrý čas na vykopat laptop pro změnu epizodu. Nicméně, Dálkové ovládání je velmi omezená rozhraní a může udělat mnoho. Takže, za účelem kontroly, aniž byste opustili mini myš zapojit do ní budeme muset vzdáleně připojit k němu nějak. K tomu použijeme VNC.

Všechny Macy mají VNC server Remote Desktop, které lze aktivovat a nastavit jednoduše z System Preferences. Nicméně, toto má své problémy a opravdu není nejlepší server použít. Místo toho doporučuji instalaci a konfiguraci OSXvnc. Instalace je velmi jednoduchá (stejně jako ve většině aplikací Mac). Stačí si stáhnout DMG, nechte jej připojit, a pak přetáhněte soubor OSXvnc.app do / Applications.

Oheň se OSXvnc aplikace a zvolte si heslo. Teď budete chtít skočit na "Startup" sekci a klikněte na "Konfigurace spuštění položku". Po ověření, měl by být instalován OSXvnc (a běží) na Mini. Ten poslední krok je, aby VNC přenos přes bránu firewall. Otevřete System Preferences a zvolte "sdílení". Zvolte "Firewall" a klikněte na "Přidat ..." Pro název portu, zvolte "Other". Pro popis, vyplňte "VNC server", a port TCP budete chtít zadat 5900. Nech UDP port prázdné. Klepnutím na tlačítko OK a zajistit, že služba je kontrolována.

Nyní byste měli být schopni připojit k Mini z jakéhokoli počítače (dokonce i Windows nebo Linux) pomocí VNC klient (Pokud víte, co Mini IP adresa). Pokud jste schopni se připojit úspěšně, měli byste být schopni odpojit myš a klávesnici a jen vzdáleně připojit.

Ten vrásek v tomto království kouzla vzdálených elegance je, že Macy vyžadují vstupní zařízení zcela startu. Ve výchozím nastavení, pokud se nenajdou žádné vstupní připojených zařízení, budou skenovat, dokud nejsou bluetooth v obličeji, nebo dokud nenajdou vstupní zařízení spárovat, tak interupting zavádění Pokud nemáte žádné Bluetooth klávesnice a myši. Naštěstí, toto může být přepsána v System Preferences.

Jdi na "Bluetooth" část a zrušte zaškrtnutí políčka "Open Bluetooth Setup Assistant při spuštění, pokud není vstupní zařízení je k dispozici". Nyní byste měli být schopni obnovit, aniž by to otravné Průvodce nastavením svého kola točí hodiny a hodiny.


FrontRow

Každý moderní Mac je dodáván s tímto magickým malou aplikaci s názvem "FrontRow". FrontRow umožňuje ovládat iTunes, iPhoto, DVD přehrávač QuickTime a to vše pomocí Apple Remote (který by měl přijít s Mini). Přístup FrontRow je velmi složitý, ale pokusím se to vysvětlit jednoduše:

  • Krok 1: Stiskněte tlačítko "Menu" na dálkovém ovládání. Ujistěte se, že dálkový ovladač poukázal at Mini
  • Krok 2: Počkejte přibližně 0,5 sekundy, FrontRow začíná
  • Krok 3: ceníme si lesk

FrontRow je docela intuitivní, takže byste měli být schopni zjistit, co se děje poměrně snadno. Navigaci pomocí + - a << >> Ovládací prvky na dálkovém ovládání. Play / Pause je možné vybrat položku menu a menu by vás o jednu úroveň v menu.

Jakékoliv iTunes filmy, které máte knihovna by měla být k dispozici z "videa" tohoto bodu. Také každý filmové soubory máte uložené ve svém "Movies" složky (ve vašem domovském adresáři) budou k dispozici v rámci Videa -> Filmy ve FrontRow. Budeme využívat tuto skutečnost v části 3 pro uložení našich filmů na samostatný server.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire