lundi 20 février 2012

Pomocí počítače Mac Mini jako součást Media Server 2

In První část, Běžel jsem přes základy o tom, jak se připojit a nakonfigurovat počítač Mac Mini jako srdce svého zábavního centra. V tomto dalším článku v seriálu, jsem byl v plánu jít do detailů o tom, jak pro ukládání multimediálních souborů na vzdálené sdílené NFS. Nicméně, jedna z připomínek k první článek si mou pozornost a napadlo mě, že jsem se opravdu pokrýt alternativní video kodeky vůbec. Takže spíše než uvedení do některé fascinující seznam iptables pravidel a Apple alias vtípky, pojďme se podívat na jiných kodeků.

Z krabice, QuickTime (backend pro film FrontRow hraje schopností) podporuje pouze několik video formátů. Nebudu se snažit, aby seznam je tady, ale opravdu velké a obyčejné jsou H.264 a MPEG-4. Nicméně, mnoho video souborů ještě kódované pomocí DivX nebo Xvid. Také, pokud máte velmi smůlu, může mít několik starých WMV kódované soubory, které chcete hrát. Dalo by se jen re-kódovat všechny tyto soubory H.264 pomocí nástroje, jako je FFmpegX. Ale bylo by to mnohem pohodlnější, pokud můžete jednoduše přehrávat libovolné video soubory ve FrontRow. Řešením je projít a instalace kodeků třetích stran požadováno, aby všechny tyto práce.

Perian

Nyní je nejjednodušší řešení (zdaleka), je jen nainstalovat Perian kodeků. Perian je (self-popsal jak), švýcarský armádní nůž kodeků. S Perian nainstalovaný, měli byste být schopni hrát vše od DivX/AC3 do FLV pro VBR/MP3. To dokonce ovládá přehrávání souborů WMV. Perian je open-source a lze je stáhnout here. Úplný seznam podporovaných kódování Perian je k dispozici na na tuto stránku.

Chcete-li nainstalovat Perian, nejprve stáhnout a připojit DMG. Přetáhněte cihly LEGO soubor s názvem "Perian.component" na alias označené "QuickTime". Odhlašte se, znovu se přihlaste a Perian by měla být nainstalována. (Pokud se zmást někde v těchto pokynů můžete prohlédnout rozsáhlou, jeden a půl stránky README zahrnuty v DMG).

Perian je docela hezké, protože všechno, co "prostě funguje" hned po vybalení z krabice (nebo cihla, v tomto případě). Problém je, že Perian přináší poněkud podprůměrné kvality ve srovnání se dostat kodeky přímo od zdroje. Zažil jsem problémy snímků s vysokým pohybem. Návrh se objevil, jako by byl zakódován progresivní (se skutečným "objekty" na obrazovce rozdělen do vodorovné čáry), kdy se soubory skutečně odstraněn proklad v procesu kódování. Neměl jsem tyto problémy se stejný soubor a aktuální kodeky třetích stran. Tak, tak hezky, jako právě pomocí Perian by se kvalita milovníci muset vzdát pohodlí. (Všimněte si, pokud jste nainstalovali Perian v této chvíli a teď se rozhodla, že nebude používat, musíte přejít do / Library / QuickTime a odstraňte soubor Perian.component, jinak náhradní kodeky se posral)

Third-Party kodeky

Stále více a více high-dev snímače se stěhují do H.264, protože jeho vynikající kvalitu a kompresní poměr, ale spousta věcí se ještě na proprietární kodek, DivX. Chcete-li získat podporu QuickTime (a tím i FrontRow) pro DivX, musíme stáhnout DivX kodek zdarma od here. To je jeden z těch neobvyklých aplikací Mac, který vyžaduje přísný zápas s instalací, licenční smlouvy a System Preferences add-on. Když je hotovo, budete muset restartovat a měl by po dokončení instalace pro vás (bez drag-and-drop je to nutné). Jak jste si možná mohl myslet na webu, jste obdrželi pouze zkušební verzi Pro kodeku. To znamená, že nebudete moci encode DivX obsah po šesti měsících. Je však třeba dekodér stále pracovat, a to vám umožní přehrávat DivX soubory z QuickTime více či méně na neurčito.

Xvid v QuickTime, je o něco méně okázale než podporuje kodek DivX, ale je to asi o něco jednodušší řešení. Nejprve si stáhněte z DMG Xdiv odkaz. Stejně jako u Perian, budete muset připojit DMG a pak to trochu nohy práce, aby se věci do pohybu. Otevřete "Macintosh HD" (nebo jak tomu říkáte si ikonu pevného disku tu věc na ploše) a pak otevřete / Library / QuickTime. Tam, měli byste vidět několik dalších .component "Cihla ikony", které představují ostatní kodeky nainstalované. Přetáhněte Xvid_Codec_ .... složka souboru (opět LEGO cihly ikonu) do složky QuickTime spolu s ostatními komponenty kodeku. Odhlašte se, a pak se přihlaste zpět a vy byste měli být schopni hrát Xvid souborů FrontRow.

Podpora WMV a je trochu bolestivé, ale ne tak bolestivé, jak se snaží dostat DivX pracuje poprvé. Kodek WMV je zcela vlastní, ale naštěstí tam je implementace kodeku pro QuickTime s názvem "Flip4Mac". Je k dispozici na adrese na tuto stránku. Stejně jako DivX, musíte spustit instalační program a budou muset restartovat po jeho dokončení. Také jako DivX, bude instalace Flip4Mac (poněkud zbytečná) System Preference stránku. Nicméně, jakmile je instalace dokončena, budete moci hrát ty obávané WMV souborů v QuickTime a FrontRow.

AC3

Některé video soubory (obvykle Xvid), jsou kódovány pomocí AC3 zvukové proudy. I když je to vždycky zábavné, aby se pokusila provést dialog a zvukové efekty sami (nebo ještě lépe, ve skupině), je obvykle větší uspokojení, aby skutečně slyšet zvuk-dráha zaznamenal pro film.

AC3 kodek pro QuickTime je k dispozici ke stažení here a musí být instalován podobně jako Xvid (přetažením. součást souboru do / Library / QuickTime a pak se odhlásit a zpět). Nicméně, tam jsou některé nepříjemné vedlejší účinky, měli byste si před provedením tohoto kroku. A co je nejdůležitější, zdá se, že přerušení H.264 podporu QuickTime. To je zabiják pro mě, protože jsem rád sledoval videozáznamy kódované H.264, protože vyšší kvality. Doporučila bych, že pokud to není nezbytně nutné AC3 audio, nechat to codec ven a užívat si výhod vašich souborů H.264.

Conclusion

Doufejme, že byste měli být schopni využívat informace v tomto článku posílit podporu přehrávání videa z počítače Mac Mini a zlepšit své celkové FrontRow zkušenosti. Zůstaňte naladěni na třetí části, kdy budeme konečně dostat do všech nudné konfiguraci NFS a iptables hacky!

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire