mercredi 22 février 2012

Zakázat Hybridní režim spánku ve Windows Vista

Windows Vista je elegantní novou funkci pro notebooky s názvem "hybridní režim spánku". Ve skutečnosti, Windows Vista je elegantní novou funkci pro notebooky tzv. spí příliš, tak jsem předbíhám bit.

Windows míval docela jednoduchý hardware pozastavit příkaz s názvem "standby". Nicméně tato operace chvíli trvalo, než execute (i nastupování a vystupování v pohotovostním režimu) a byl poněkud nespolehlivý, když provádí opakovaně, o některých hardware nebo s určitými spuštěných aplikací. Spánek je určen ke zmírnění těchto problémů just serializaci současného stavu do paměti a pak zavírat všechna zařízení kromě RAM. Se státem OS ponořené do paměti, jako to, nastupování a vystupování spánek je téměř okamžitá. Nicméně, temné straně, aby to všechno je, pokud je k výpadku napájení, když je počítač v režimu spánku, všichni neuložená data ztracena (protože to prostě existoval v paměti). To je místo, kde hybridní režim spánku přichází palců

Hybridní režim spánku ukládá stav OS do RAM, ale také píše, že vše na pevný disk také (něco jako hibernace dělá). Tím je zajištěno, že i když je ztracenou moc, data zůstanou. To vše zní jako dobrý nápad, ale v praxi je to stejně pomalé jako záložní byla.

Nyní, notebooky mají baterie a většina z nich jsou konfigurovány pro vstup přezimovat, když je baterie ponoří pod určitou úroveň. To znamená, že pokud se baterie fyzicky odstraněn, je moc RAM nikdy neočekávaně řez. Proto jsme se ve skutečnosti need hybridního spánku. Bohužel, takže hybridní režim spánku vyhazov je o něco těžší, než by to mohlo být.

První krok, otevřít Možnosti napájení nastavení z ovládacího panelu a zvolte "Změnit nastavení plánu" link pod vybraný plán napájení.

Jakmile se ve výsledném dialogu, zvolte "Změnit pokročilé nastavení napájení". Nyní je potřeba procházet míle a míle možností najít "Sleep" uzel. Rozbalte to, a pak "Povolit hybridní režim spánku" uzel pod ním. Měli byste vidět dvě možnosti, "na baterie" a "Napájení ze sítě in". Obou nastavte na "Off".

Jakmile je to hotovo, klikněte na tlačítko "OK", a vy byste měli být všechno! Od této chvíle, kdykoliv notebooku by se normálně jít do "spánku" - obvykle při zavření víka, nebo-li neaktivní po určitou dobu - to bude do plného režimu spánku, spíše než hybridní režim spánku. A když jdete se probudit z jeho dřímoty, je třeba plně reagovat v rámci jedné nebo dvou sekund reaktivace - na rozdíl od 10-15 sekund po hybridní režim spánku.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire