mardi 12 avril 2011

Firefox 5 může vypadat například takto

Firefox 4 se téměř ze dveří Mozilla Firefox UI tým začíná soustředit své úsilí na další verzi prohlížeče, Firefox 5. Čas je esence jako tým nedávno oznámil, že oni by urychlit rozvoj webového prohlížeče. Další tři verze prohlížeče cílené pro rok 2011, je Firefox 5 by měl být vydán do konce první poloviny tohoto roku.

Následující implementace jsou návrhy a nápady, mohou být prováděny tímto způsobem, jinak, nebo vůbec ne ve Firefoxu 5 webovém prohlížeči.

Site-specific karty

[ site specific tabs : Http://dl.dropbox.com/u/21986221/site-specific-tabs.jpg]

Site-specific karty jsou v podstatě to, co připnul soubory jsou pro operační systém Windows 7, tak pro rychlý přístup k webu funkce bez použití navigace webu zpočátku. To může nebo nemusí být vhodné v závislosti na stránky navigační struktury. Se nezdá, že se zisk v případě, že navigační prvky, zobrazené na kartě nabídce jsou rovněž nápadně na stránku. Mohlo by tostanou zajímavé, kdyby uživatelé mohli přidávat stránky webu v menu. ([Přes: http://areweprettyyet.com/5/desktopApps/])

Bloku třetích stran add-ons, add-on manager změny

[ add-on manager : Http://dl.dropbox.com/u/21986221/add-on-manager.jpg]

Tato změna je podle mého názoru nejvíce vzrušující. Problém s aktuální verzí Firefoxu je, že automaticky povolena add-ons a pluginy, které jsou nainstalovány třetích stran. Uživatel dostane žádné informace o těchto add-ons a nemá možnost zablokovat. Ještě horší je, ty "Add-on většinou nelze odinstalovat, pouze zdravotně postižené.

Nový add-on manager automaticky vypne Add-on, které jsou nainstalovány třetí strany. Je pravděpodobné, že vývojáři zahájí add-on manager automaticky, kdykoli se to stane, aby měl uživatel možnost aktivovat Add-ons. Vezměte prosím na vědomí, že na snímku nahoře ukazuje okno, zatímco pravidelné add-on manager je zobrazeno v tab.

Add-on, které jsou nainstalovány uživatele, ale není kompatibilní s verzí FirefoxuJeště bude automaticky zapnout, pokud se stanou kompatibilní.

To dosud není jasné, jestli vývojáři plánují používat systém pro pluginy také. ([Přes: http://areweprettyyet.com/5/userAddOnSelection/])

Vyhledávač pole

[ search engine : Http://dl.dropbox.com/u/21986221/search-engine.jpg]

Výchozí velikost vyhledávače by se mohl zvýšit na 240 pixelů. Vyhledávače se zobrazí barevné kódování, když uživatel zadá vyhledávací dotaz nebo nový motor je vybrán. Vyhledávání obsah pole by se mohla stát zvláštní kartu ve Firefoxu 5. ([Přes: http://areweprettyyet.com/5/searchBar/])

Podpora Firefox Sync

[ firefox sync : Http://dl.dropbox.com/u/21986221/firefox-sync.jpg]

Firefox synchronizace nabízí synchronizaci hesel a dalších informací. Cílem je podpořit funkci tak, aby více uživatelů oznámení, azačít používat. ([Přes: http://areweprettyyet.com/5/syncPromotion/])

Všechny změny v uživatelském rozhraní jsou navržena. Někteří, jako schopnost blokovat třetí party add-ons jsou funkce, které uživatelé požadovali po celá léta, jiné, jako site specific karty může vyžadovat upřesnění, aby se stal užitečným. ([Přes: http://www.conceivablytech.com/5673/products/firefox-4-in-march-a-first-look-at-firefox-5])

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire