mardi 12 avril 2011

Jak povolit zápis Ochrana USB zařízení pod Windows

Pravděpodobně jste viděl následující scénář v několika thriller a špionážní filmy, špionážní připojuje USB flash disk k počítači pro kopírování dat z počítače do zařízení. Filmy nemusí nutně odrážet realitu, ale tam je něco pravdy na tomto scénáři po všem. Je skutečně možné připojit zařízení USB k počítači se systémem Windows zkopírovat data z tohoto počítače na vyměnitelné paměťové zařízení.

To je někdy v nejlepším zájmu společnosti, organizace a jednotlivci k ochraně dat v počítači z kopírování tímto způsobem.

Společnost Microsoft přidala možnosti operačního systému Windows (přesněji Windows XP a novějších operačních systémech) psát chránit všechny USB zařízení, která jsou k němu připojeny. To naznačuje, že to nemusí být vždy možné chránit počítač tímto způsobem, například pokud údaje musí být zapsány do USB zařízení pravidelně.

Napsat Ochrana přidává další vrstvu ochrany počítače. Systém není blázen důkaz o jeho vlastní, jak je stále možné kopírovat data, například jej nahrát na internet nebo připojení k síti.

Napsat Ochrana zařízení USB

Můžete zapnout nebo vypnout ochranu proti zápisu všech zařízení USB, které jsou napojeny na operační systém Windows. Obě nastavení jsounastavit v registru systému Windows. Zde je, jak toto je děláno.

Otevřete Editor registru systému Windows s místní Windows-r, zadejte příkaz regedit do formuláře a stiskněte klávesu Enter na klávesnici.

Přejděte na následující klíč registru:

HKEY_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ CurrentControlSet \ Control \ StorageDevicePolicies

Vezměte prosím na vědomí, že možná budete muset vytvořit klíč StorageDevicePolicies, pokud neexistuje. Vyberte klíč poté a pravý-klikněte do pravého okna. Vyberte Nový> DWORD (32-bit) Hodnota z kontextového menu a název položky WriteProtect.

Double-klikněte na novou položku poté a změnit hodnotu 0 až 1. Hodnota 1 zakáže písemně všechna připojená USB zařízení. Pokud chcete povolit psaní opět budete muset změnit hodnotu klíče na 0.

[ storagedevicepolicies : Http://dl.dropbox.com/u/21986221/storagedevicepolicies.png]

Nové nastavení se projeví okamžitě. Každý uživatel, který se snaží kopírovat data na USB zařízení s možností zápisuzapnuta ochrana obdrží po oznámení okno.

[ disk is write protected : Http://dl.dropbox.com/u/21986221/disk-is-write-protected.png]

To čte

Kopie souboru
Disk je psát-chránit
Odstraňte psát-ochranu nebo použijte jiný disk.

Mám vytvořeny dvě soubory registru povolit nebo zakázat ochranu proti zápisu. Zde si můžete stáhnout zip soubor, který obsahuje oba soubory zde: [ochrany proti zápisu: http://dl.dropbox.com/u/21986221/write-protect.zip]

Tímto způsobem můžete vypnout ochranu proti zápisu se kliknutím na soubor, a umožnit mu znovu, když jste zkopírovali soubory na USBpřístroje.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire