mardi 12 avril 2011

Tento týden v Geek Historie: Microsoft jde veřejnost, narození Alberta Einsteina, Internet se stane cross-oceánské

2011-03-17_121828

Každý týden se podíváme na zajímavé drobnosti a události z historie Geekdom. Tento týden jsme s podívat na první veřejnou nabídku akcií společnosti Microsoft, narození Alberta Einsteina, a kříž propojení informačních sítí přes Atlantik.

Microsoft jde veřejnost

grqlg2w4

Přestože [Microsoft: http://en.wikipedia.org/wiki/Microsoft] byla oficiálně založena jako právnická osoba v roce 1975 to nebylo až do roku 1986, že oni šli IPO s jejich první fotografie nabízí. Počáteční stav cena byla 21 dolarů na akcii, a to je sázka na jistotu, že ani jeden obchodník, který se podíval na fotografie v ten den by to byl tušil, že by pokračoval být hodnota $ 7,200-952 akcií, nebo přibližně 20.000 amerických dolarůza původní populace má rozdělit 9 krát a teď má aktuální hodnotu 6.840.000 dolarů. Mnohem důležitější než pouze finanční úspěch Microsoft byla jejich schopnost dát nové technologie do domácností. Microsoft může tvrdit, že byli první udělat jen velmi málo-oni nevynalezl GUI, ale nevynalezl myš, ale nevymyslel tisíce malých i velkých inovací lidé často spojují s Windows-ale oni dělali balíček a dodat jim tak, že miliony a miliony lidí, kteří nyní používají produkty společnosti Microsoft na denní bázi. Milovat, nebo nenávidět své výrobky a politiky, Microsoft je výpočetní molochem.

Narození Albert Einstein

2011-03-17_160708

[Albert Einstein: http://en.wikipedia.org/wiki/Albert_Einstein], se narodil na Hermann a Pauline Einstein, byl bystré dítě se zájmem o matematiku a vědu o fyzickém světě. Málokdo by hádal, nicméně, že zvědavý kluk německý inženýr by pokračovalstát bohem v panteonu vědecké velikosti. Einstein pokračoval vydávat doklady o kapilárních sil, fotografie elektrický efekt, a další věci, které ho zajímaly. Co on je nejlépe připomínán pro, přes jeho šíření spisy a přednášky, je jeho průkopnickou práci na Speciální teorie relativity a jeho roli ve studené války mise Manhattan Project, která porodila atomové bomby. Jeho role ve vynálezu atomové bomby by strašit Einstein pro zbytek jeho života, on považoval vytvoření bomby a rozpoutání jaderného velmocí na planetě být jeho nejvážnější chyba, zlepšil pouze o poznání, že v tom tak on přinesl strašné války do konce.

Internet se stává cross-oceánské

2011-03-17_160830

Je těžké si představit, teď, když jsme schopni nahrát fotografie z mobilního telefonu v Kalifornii na fotografii farmě v Ženevě během několika sekund, ale svět nebyl vždy tak propojeny. Jako [nedávno jak brzy1990: http://en.wikipedia.org/wiki/History_of_the_Internet # TCP.2FIP_becomes_worldwide_.281989-2000.29] dokonce tam byl velmi malý propojení mezi datové sítě v Evropě a datových sítí ve Spojených státech. V březnu roku 1990 [National Science Foundation oznámila, že projekt: http://www.computerhistory.org/tdih/March/16/] rozšířit je to vysokorychlostní datové sítě a spojte se Evropy. Do konce desetiletí paměti nespojených světa byla rychle slábne a nyní, jak jsme vstoupit do druhého desetiletí 21. století, je to téměř nepochopitelné.

Jiné významné momenty z tohoto týdne v Geek historie

Přestože jsme jen lesk pozornost na tři zajímavé skutečnosti týden v naší historii Geek sloupce, to neznamená, že nemáme prostor vyzdvihnout několik mimochodem. Tento týden v Geek historie:

  • 1937-Smrt [HP Lovecraft: http://en.wikipedia.org/wiki/Hp_lovecraft], proslulý horor autor a původce mýtů Cthulhu.
  • 1941-Narození [Wolfgang Petersen: http://en.wikipedia.org/wiki/Wolfgang_Petersen], nejlépe známý jako ředitel Nekonečný příběh.
  • 1948-Narození [William Gibson:http://en.wikipedia.org/wiki/William_Gibson], autor cyberpunk klasiků jako Neuromancer a Burning Chrome.
  • 2007-sci-fi seriálu [Sanctuary: http://en.wikipedia.org/wiki/Sanctuary_% 28TV_series% 29] nejprve vysílá na internetu, později vyzvednout kanál SyFy.

Mají zajímavý kousek geek trivia podělit? Střílet nám e-mail na [tips@howtogeek.com: mailto: tips@howtogeek.com] s "historií" v předmětu, a budeme mít jistotu, aby ji přidat do našeho seznamu trivia.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire