mardi 12 avril 2011

Pořiďte si na tumblr z linuxového desktopu s Grumblr

Jako spisovatel ebooks musím být neustále podporu mé práce. Existují tři hlavní způsoby, jak to udělat zadarmo: Twitter, Facebook a Tumblr. Ze tří, Tumblr mi umožňuje být nejvíce flexibilní v tom, co jsem post, stejně jako umožňuje více lidem vidět, co jsem vysílání. Ale já ne vždy chtěl být na milost a nemilost webového prohlížeče. Takže k interakci s Tumblr z linuxového desktopu jsem se rozhodla pro velmi pěkný nástroj s názvem Grumblr .

Kromě toho, že zábava jméno, Grumblr umožňuje dělat skoro všechno, co by si z vašeho účtu Tumblr ve webovém prohlížeči. Jediné, co neumí do Grumblr je prohlížet své příspěvky nebo zobrazení ostatních uživatelů fóra. Ale pokud jde o obsah vysílání - Grumblr má vás vztahuje. Ačkoli Grumblr není nejjednodušší nástroj pro instalaci, po instalaci je to spolehlivé a snadno použitelné. Pojďme nainstalovat Grumblr a začít používat.

Závislosti

  • [Ruby: http://rubyforge.org/projects/ppds-libs/] tlumočníka
  • [GTK +: http://www.gtk.org/] knihovna
  • Ruby vazby na GTK +
  • [RubyGems:http://rubyforge.org/projects/rubygems/] klenot manažer
  • [Libxml Ruby: http://libxml.rubyforge.org/] knihovna
  • [REST Klient: https: / / github.com / archiloque / zbytek-client] klenot
  • [PPDS knihovny: http://rubyforge.org/projects/ppds-libs/] klenot

Nebojte se, většina závislostí budou splněny s procesem instalace. Mimochodem, pojďme nainstalovat.

Instalace

Nenajdete Grumblr v Přidat / Odebrat Software nástroj nebo Ubuntu Software Center. Místo toho je třeba provést následující kroky (Poznámka: Já jsem demonstrovat na Ubuntu 10.10):

  1. Otevřete okno terminálu.
  2. Vydat příkaz sudo apt-get install ruby ​​ruby-dev RubyGems ruby-gnome2 libxml-ruby libxml2 libxml2-dev libopenssl-ruby zlib1g-dev.
  3. Zadejte své sudo heslo a stiskněte Enter.
  4. Jakmile se výše uvedený příkaz dokončí (to může trvat nějakou dobu), vydá příkaz sudo gem instalaci VPC-libs odpočinek-client grumblr.

První příkaz, který zadal (ve výše uvedených kroků) nainstaluje všechny závislosti. Druhý příkaz nainstaluje aplikace Grumblr.

Jakmile je instalace dokončena, nejste zcela připraveni střílet do bručoun. Pokud zaškrtnetekolem menu si všimnete, zákaz vjezdu pro Grumblr. To je proto, že jsme skutečně vytvořit menu položku, stejně jako kopie spustitelného souboru na správné místo. To se provádí pomocí následujících kroků (Poznámka: V postupujte podle kroků si všimnete vydání číslo v závislosti na příkaz při instalaci Grumblr, možná budete muset změnit toto číslo vydání skutečně pracovat.):

  1. Vydat příkaz sudo cp / var/lib/gems/1.8/gems/grumblr-2.3.5/data/pixmaps/grumblr.svg / usr / share / pixmapy /.
  2. Vydat příkaz sudo cp / var/lib/gems/1.8/gems/grumblr-2.3.5/data/grumblr.desktop / usr / share / applications /.
  3. Vydat příkaz sudo ln-s / var/lib/gems/1.8/bin/grumblr / usr / bin / grumblr.

Horní dva výše uvedené příkazy kopírovat potřebné ikony a položky menu a poslední příkaz zkopíruje Grumblr spustitelný soubor do / usr / bin, takže Grumblr může být spuštěn. Nyní naleznete Grumblr v Aplikace> Internet> Grumblr.

[ : Http://dl.dropbox.com/u/21986221/grumblr.png]

Obrázek 1

Jakmile začnete Grumblr budete greated o velmisnadno použitelné rozhraní (viz obr. 1). Od tohoto rozhraní můžete přidávat text, odkaz, Chat, nabidku, foto, audio a video. Vše, co udělat, je zadat, co chcete sdílet, a stiskněte tlačítko Odeslat.

Můžete zavřít okno a Grumblr bude minimalizovat do oznamovací oblasti. Přivést okna Grumblr zpět, jednoduše klikněte na ikonu Grumblr.

Poslední myšlenky

Jak jsme se vyvíjejí do někdy-více-sociálních sítí závislých uživatelů, nástroje jako Grumblr stanou se velmi důležité, aby naše každodenní používání počítače. Jako digitální vydavatel a spisovatel knihy jsem velmi závisí na sociální nástroje, aby neustále být na trh mého písemnéhofunguje.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire