jeudi 14 avril 2011

Focus klávesnice Zlepšuje Váš Firefox Workflow

Focus Klávesnice je experimentální Firefox add-on thathelp si zlepšit své pracovní postupy v mnoha ohledech. Jak se stavíte k následující situace? Chcete zkopírovat webovou adresu a načíst v prohlížeči Firefox. Chcete-li změnit aktuální webovou adresu. Chcete-li načíst svůj oblíbený vyhledávač a zadat hledaný výraz.

Všechny tyto činnosti vyžadují klikání a psaní, pokud jste nainstalovali Add-on, které optimalizují proces, nebo vylepšený webový prohlížeč v jiné způsoby, jak věci urychlit.

Focus Klávesnice nabízí řešení pro všechny tyto situace, a několik dalších. Pojďme se blíže podívat na rozšíření pro Firefox.

Add-on nabízí dvě klíčové funkce, a několik dalších vylepšení, které zlepší pracovní postup. Po instalaci je možné psát kdekoliv (s výjimkou případu, forma je vybrán) na obrazovce pro zadávání textu do řádku adresy prohlížeče Firefox. Můžete začít psát web url okamžitě, místo toho aby klikněte do adresního řádku, nebo stiskem Ctrl-l se aktivuje adresní řádek první.

Druhým stěžejním rysem je schopnost listovat všemi formami na stránce s tabulátor. Stačí stisknout Tab kdekoliv a to bude automaticky kladen důraz na další pole formuláře v prohlížeči.

Těchto dvou možností samy o sobě docela šikovný, zejména pro uživatele, kteřítyp webové adresy ručně, a kteří pracují s formami pravidelně. Formulář je možné zaměřit se například použít zaměřit formulář Google Search a dalších webových stránek, kde je vyhledávací formulář není automaticky do zaměření.

Focus klávesnice nabízí další funkce, které mohou být užitečné v určitých situacích. Je například možné použít klávesovou zkratku Ctrl-v libovolné místo na obrazovce (opět s výjimkou aktivních forem) pro vložení textu do adresního řádku Firefoxu.

Dále nabízí skočit rovnou na konec adresního řádku text s klávesa Delete a načtení aktuální stránky s klávesu Enter. To je konečně možné odstranit pozornost od aktivní webový formulář stiskem Escape.

[ focus keyboard : Http://dl.dropbox.com/u/21986221/focus-keyboard.png]

Rozšíření možností při nabídce úprav. Zde je možné deaktivovat jednu z dostupných funkcí a konfigurovat prvky formuláře, které budou zahrnuty při stisknutí tabulátoru. Je například možné omezit prvky textu a textarea elementů takže jiné předměty nejsou aktivována, když je karta stisknutí na klávesnici.

[Focus Klávesnice: https: / / addons.mozilla.org / en-US / firefox / addon / zaměření-klávesnice /] mohou zlepšit vaše pracovní postupy značně. Především schopnost vstupovat a vložit text do adresního řádku, aniž by se měla zaměřit nejprve, a možnost listovat všech textových polí na stránce jsou pozoruhodné. Zúčastněné uživatelé mohou stahovat Firefox add-on z oficiálních Firefox add-on úložiště.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire