mardi 12 avril 2011

Bordermaker, manipulovat, změna velikosti obrázků

Možná někdy chtít změnit velikost obrázku, než to poslat někomu e-mailem nebo nahrát na internet. To je užitečné zejména v případě, že původní velikost obrazu je v megabajtech, nikoli rozsah kilobajtů.

Bordermaker je zajímavý program, který nabízí obraz velikosti a manipulace voleb. Nejlepší ze všeho je, že je zcela zdarma a multi-platform.

Aplikace je nabízena pro operační systém Microsoft Windows, Apple Macintosh OS X, Linux a Java jako obecný program.

Obrázky jsou zmenšeny a manipulovat v programu ve třech krocích jednoduché. To začne s výběrem kořenové složky. BorderMaker automaticky zpracovat všechny snímky uložené v dané složce, a volitelně recurse všechny podsložky a zahrnuje všechny podporované formáty obrázků uložených v těchto složkách stejně. Náhled obrázku je automaticky vybrán během tohoto kroku, který může být použit k zobrazení náhledu všech změn kdykoliv se kliknutím na tlačítko Náhled. Je možné vybrat jiný náhled obrázku ručně.

[ bordermaker : Http://dl.dropbox.com/u/21986221/bordermaker.png]

Klikněte na zatížení Nastavení velikosti a manipulaci voleb. Jsou rozděleny do různých záložek.

  • Obrázek: Zde je možné definovat velikost možnosti. Velikost obrazu, možnosti zahrnují výběru konkrétního šířku a výšku obrazu, při zachování poměru stran, oříznutí obrazu, nebo mačkat to. Stejný displej nabízí možnosti nastavit kvalitu JPEG výsledného obrazu a ostření nastavení.

[ image resize : Http://dl.dropbox.com/u/21986221/image-resize.png]

  • Text: Text může být přidáno a umístí se v tomto konfiguračním menu. Různé typy písma a nastavení jsou k dispozici, včetně barvu, průhlednost, rodina písma a stínové efekty. Polohu každého textu fráze je kontrolována v této nabídce také.

[ add text image : Http://dl.dropbox.com/u/21986221/add-text-image.png]

  • Hranice:Hranice jsou přidány v podobné módě jako text. Program otevře nové okno, ve kterém může jeden nebo více hranicích by měly být přidány do obrazů. K dispozici pro výběr jsou hranice barev, velikostí, zaoblené hrany, průhlednost, rozmazání účinek a možnost nechat program vybrat vhodnou barvu pro okraj.

[ image borders : Http://dl.dropbox.com/u/21986221/image-borders.png]

  • Vodoznaky: Bordermaker podporuje několik obrazových formátů, které mohou být přidány jako vodoznak do každého obrázku. Je opět možné vybrat pozici a efekty jako průhlednost nebo stíny pro každý vodoznak. Obrázky musí být k dispozici ve správné rozměry, protože nejsou automaticky upravována.
  • Nastavení: Bordermaker můžete uložit obrázky ve formátu PNG nebo JPG obrázky. Dále je možné udržet stávající EXIF ​​informací, umožní automatické otočení snímku, a umožní relativní velikosti obrázku.

Název souboru obrazu a cíl je vybrán ve třetím a posledním krokem. Bordermarker podporuje ukládání obrázků do místní složky nebo na FTP server. Proměnné, jako náhodnýčíslo, pult nebo původní název souboru může být přidána do výsledné názvy souborů.

[ edit images : Http://dl.dropbox.com/u/21986221/edit-images.png]

Klikněte na tlačítko proces probíhá ve všech vybraných manipulaci s obrázky a velikosti operace na všechny obrázky uložené ve vybrané složce, a - v případě vybraných - podsložky této složky. Fotografie jsou automaticky ukládány do vybrané cílové složky na lokálním disku nebo ftp server.

BorderMaker nemusí být nejvíce sofistikovaný software pro změnu velikosti obrázků, ale je snadno použitelný a nabízí zajímavé možnosti, že mnohé alternativní nástroje neposkytují. Zejména schopnost přidat více textu věty a vodoznaky jsou pozoruhodné v tomto kontextu.

[Zajímá uživatelé mohou: http://www.bordermaker.nl/en/] stáhnout nejnovější verzi aplikace od developerahomepage

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire