jeudi 14 avril 2011

Bodhi Linux: Osvícená Ubuntu

Pokud jste za mnou dost dlouho, víte, já mám slabost pro desktop Enlightenment. Já jsem šel do všech délek, aby se ujistil své distribuce volby se buď E16, nebo E17 nainstalován pro ty dny, kdy jsem se jen potřebuju trochu osvícení. Tyto dny je mnoho. Naštěstí existuje spousta dalších tam venku, kteří cítí stejně, a osvícení plochy výhody z tohoto.

Najdete zde mnoho distribucí věnované osvícenství. Jednou z nich je nový Bodhi Linux . Tato distribuce nabízí E17 ploše na vrcholu Ubuntu 10,04, takže to melds lehký desktop na vrcholu účinného operačního systému. Jak můžete očekávat, to distro je štíhlá a říct.

Systémové požadavky

Jistě toto rozdělení by mít nějaký poměrně nízké nároky. Tento předpoklad je naprosto správný. Požadavky jsou:

  • 300MHz procesor i386
  • 128megs paměti RAM
  • 1,5 g místa na pevném disku

Domnívám se, že zastaralé stroje máte sedět, že to zvládneš?

Proč další distribuce?

Tato otázka není vždy nejjednodušší odpověď. Jak tam jsou již distribuce věnován na plochu osvícenství,člověk klade otázku, proč se obtěžovat vytvořit další? Důvody Bohdi vývojáři stanoveny s cílem vytvořit další distribuční jsou dvojí:

  • Osvícení
  • Uživatel výběr

Jak dobře víte, Ubuntu brzy dělat přepnout na plochu Unity. Když se to stane, uživatelé budou rádi, že vědí, že mají na výběr - oni mohou jít s tím, co nabízí Canonical, nebo mohou rozhodnout jít jinou cestou. Pro ty, kteří chtějí držet s Ubuntu, ale nejsou spokojeni s Jednota ... je možnost volby a tato volba je Bohdi a Ubuntu.

Vlastnosti

  • Ubuntu 10,04 jádro.
  • Osvícení E17 desktop.
  • Tmavými a světlými motivy.
  • Jádro 2.6.35-22.
  • Firefox 4 beta 10

A mnohem více.

Proč byste se měli pokusit Bodhi

Pokud jste hledali distribuce, která se zaměřuje na lehký, rys-bohatý ploše, která bloudí z běžného desktopu metafora, musíte dát Bohdi zkusit. Pokud jste vášnivým Ubuntu uživatele, ale jsou spokojeni s možnostmi, které budou k dispozici, když je propuštěn 11,04, měli byste dát Bodhi zkusit. Pokud si jen chcete zažít něco jiného - ano, měli byste si dát Bohdi zkusit.

Je to nový, je to stabilní?

Pokudjsou znepokojeni stability, měli byste vědět, že splynutí dvou velmi stabilní kusů software (Ubuntu 10,04 a E17) by jistě povede ke stabilnímu prostředí. Musím říci, různých osvícenství-založené distribucích Snažil jsem se v průběhu let, Bohdi Linux je, zdaleka, nejvíce stabilní a použitelný. Dokonce i když kompozice je zapnutý, Bohdi stále běží jako ostřílený veterán distribuce.

Jak to vypadá?

[ : Http://dl.dropbox.com/u/21986221/new_bodhi.png]

Obrázek 1

Obrázek 1 ukazuje vzorek ploše Bohdi Linux (s použitím motivu světla). Jak můžete vidět, že je to velmi čistý desktop s velkým množstvím funkcí (včetně pager systému Linux, šikovný hodiny a kalendář widget, včetně police a "oznamovací oblast" (vytvořené pomocí druhého police).

Poslední myšlenky

Pokud hledáte distribuci prezentace na plochu osvícení prostředí, nemůžete pokazit s Bohdi Linux. Se založením Ubuntu 10,04 a E17, je to dělal na rychlost, stabilitu auživatel-přátelskost.



Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire