jeudi 14 avril 2011

Google Earth Pomáhá Najít 2.000 Archeologická naleziště

Je skvělé vidět nové, jiné a vzrušující způsoby, jak nové technologie je kladen na. Poslední je aplikace Google Earth, která byla použita ke studiu potenciálních archeologických lokalit v Saúdské Arábii podle [New Scientist: http://www.newscientist.com/blogs/onepercent/2011/02/giant-archaeological-trove-fou . html]. Téměř 2.000 míst byly nalezeny v zemi tím, University of Western Australia, aniž by museli dokonce dát nohu v zemi.

David Kennedy z univerzity naskenovaných 1,24 tisíc km2 ze své funkce, jak se ptáci-prohlížet si pohled a zjistil, 1.977 potenciálních lokalit, včetně 1,082 přívěsky, starověký slza-klesnout staped hroby z kamene.

Kennedy říká, že on si vybral Google Earth, protože je obtížné letět přes Saúdskou Arábii. Složil informace o místech, která kolegou, který by pak navštivte stránky thew na fotografii je. "Jen z aplikace Google Earth, že je nemožné vědět, zda jsme našli strukturu beduín, který byl proveden před 150 lety, nebo před 10.000 lety."

Google Earth umožnil mnoha lidem, aby prozkoumala, a to nejen naší planetě, ale i náš Měsíc a nejbližší soused, Mars. Pole křeslo archeologie vykvetla v průběhu pěti let od první aplikaci Google Earthse objevil.

V roce 2008, výzkumníci z Melbourne Austrálie nalezeno 463 potenciálních lokalit v poušti Registan v Afghánistánu pomocí stejného softwaru Google.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire