lundi 11 avril 2011

Jak Streamování mediálních souborů z libovolného PC na vaše PlayStation 3

Přáli jste si někdy, že byste mohli streamovat video soubory z počítače do vašeho televizoru, aniž by vlastně hákování dvě přímo dohromady? Pokud máte PlayStation 3, máte štěstí, protože to je dnešní lekce geek.

Pokud jste zvědaví, jak ripovat DVD do počítače, jsme [tě pokrytý článek na téma: http://www.howtogeek.com/howto/20293/how-to-rip-a-dvd -na-si-hard-disk-and-play-to-na-si-pc /], ale můžete soubory, stream videa, které jste si nahráli sami, nebo stáhnout odněkud.

Obrázek [playstation témata-: http://www.flickr.com/photos/22587886 @ N03/5280922200/sizes/z/in/photostream /]

Instalace Media Server

Sledování filmů z různých zařízení nebylo vždy možné, ale skupina společností spojili, aby vytvořili standard nazvaný [DLNA: http://www.dlna.org/home], který pomáhá různých médií zařízením komunikovat navzájem. PS3MediaServer je kompatibilní s DLNA UPnP Media Server napsaný v Javě pro PlayStation 3, který běží na Windows, Linux nebo Mac, a to je to, co budeme používat dnes:. Poznámka: většinascreenshoty jsou pro Linux verze, ale verze pro Windows funguje stejným způsobem.

Stáhněte nejnovější verzi [PS3MediaServer: http://code.google.com/p/ps3mediaserver/downloads/list] a rozbalte ho na pevný disk.

Musíme mít právo video kodér / dekodér běžet PS3MediaServer, a když jste systémem Debian Linuxu, jako je Ubuntu, můžeme získat všechny tyto položky spuštěním tohoto příkazu z konzole:

sudo apt-get install mplayer mencoder ffmpeg vlc OpenJDK-6-jre

Instalační služba Windows Installer má všechny video kodér / vestavěné dekodéry-in, stačí se ujistit, že máte nejnovější [JRE na vašem počítači: http://www.oracle.com/technetwork/java/javase/downloads/index . html], a pak můžete spustit PS3MediaServer z nabídky Start.

image

Když rozbalte archiv PS3MediaServer v Linuxu, zjistíte, že se skládá ze spoustu textových souborů, jar soubor, a spustitelný skript nazvaný "PMS.sh" spustit media server.

Nezapomeňte zapnout PlayStation3 první před spuštěním media server.

[ : Http://dl.dropbox.com/u/21986221/status_tab_large.png]

PS3MediaServer začne skenování lokální síti, a když to říká, že "PS3 byl nalezen!", Znamená to, že jste připraveni na stream filmy z PlayStation 3.

Nastavení Media Server

PS3MediaServer podporuje převod, konverze formátu mediálních souborů, což vám umožní přehrávat multimediální soubory na vašem počítači, které nemusí být podporovány PS3.

[ alt = "" width = "650" height = "494" />: http://dl.dropbox.com/u/21986221/transcoding_large.png]

Doporučujeme vám konfigurovat server médií k transcode mediálních souborů pro pohodlí.

Musíme rovněž zajistit, že naše počítačové sítě PlayStation konfigurace umožňuje hovořit s médii náš server. Pro uživatele Windows, musíte se ujistit, že jste se obrátil na síti objev. Vypravte se do ovládacího panelu a otevřete "Centrum sítí a sdílení" menu.

image

Přejít na pokročilá nastavení.

image

A zasena zjišťování sítě možnost.

image

Pro uživatele Linuxu se ujistěte, že váš firewall, pokud máte nějaké, umožňuje najít PS3 počítače na lokální síti. Pro nás, přidali jsme do našeho PS3 IP adresu pod pravidlem politiky Příchozí z Firestarter - firewall pro Linux.

Někdy PS3MediaServer se váže na špatné síťové rozhraní našeho počítače, a jako výsledek, naši PlayStation nenajdete naše media server. Poté, co jsme změnili media server obecnou konfiguraci, vše běželo hladce.

[ : Http://dl.dropbox.com/u/21986221/general_config_large.png]

Stačí udělat následující: otevřete Obecné na kartu Konfigurace, a vyberte správný síťové rozhraní, které jste použili v "Síla sítě na rozhraní" možnost volby.

Jakmile budete hotovi nastavení vašeho PS3MediaServer, otevřete PS3 XMB, a podívejte se na váš server médií.

IMAG0316

Uvidíte PS3 skenování vás místní sítě pro media server.

IMAG0317

Když PS3 našel svůj media server, měli byste vidět mediální server uvedena pod video, obrázek, nebo fotografie menu XMB.

border-šířka: 0px; "title =" IMAG0318 "src =" http://dl.dropbox.com/u/21986221/IMAG0318.jpg "border =" 0 "alt =" IMAG0318 "width =" 529 "height = "264" />

Přístup k vaší media server, a vy byste měli být schopni přehrávat multimediální soubory přímo z adresáře XMB.

XMB obrazy byly retušované mohutným [Eric Z. Dobrou noc: http://www.ericzgoodnight.com/]

V případě, že nemůžete hrát vaše filmy, zkusit hrát mediální soubory, které byly převedeny z mediálního serveru do PlayStation 3 - kompatibilní média ve formátu.

To je vše, přátelé! To už ani nemůže být jednodušší než tohle. Nyní se pohodlně usaďte, uvolněte se, chytit pár piv, a užít si ukázat se váškamarádi.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire