dimanche 10 avril 2011

Zeptejte Jak-Geek: Jak mohu sledovat Využití šířky pásma?

2011-02-15_160928

Pokud budete mít štěstí můžete vychutnat široký otevřený přístup k internetu s omezením ven (nebo omezení, tak vysoko, že by musel pracovat celý měsíc se s nimi setkat). Pokud máte takové štěstí neměli, máte ISP s těžkými stropy. Dnes jsme vypomoci čtenář pracovat pod takový kryt.

Vážení Jak-Geek,

Mám nějaký problém s mým ISP a doufám, že vám může pomoci. Problém je, že můj ISP ukládá 250GB měsíčně čepici a připojení je sdíleno mezi mnou a čtyři další spolubydlící. Máte-li předčí víčko dva měsíce v řadě, které se automaticky narazit vás na další vrstvy služby. Další vrstva je dvakrát tolik! Problém je, že můj spolubydlící mě jako "downloader" a všechny oči se na mě jako na příčinu. Jsem víc než jistý, že jsem nebyl při použití více než můj spravedlivý podíl na přidělení. Co mohu udělat pro to sledovat? Naše router je uzamčena ISP vlastní firmware, nebo tak je vyloučeno. Jsem s operačním systémem Windows na mém stroji. Pomoc!

Problémy v ISPIrsko

Vážení Irsko,

250gigabajt není moc rozdělit mezi 5 lidí, to by bylo docela snadné vypálit, že se v tomto věku streamování HD videa, velký iTunes ke stažení a další. Realita je, že pro 5 lidí, které by ve skutečnosti mohl potřebovat vyšší plán tak, aby pro každého dostat adekvátní kus pásma koláč (a účet pro ty hroty, když lidé dělají těžkou stahování).

, Že řekl, že jsme plně pochopit vaše touha nebýt prsty jako chlap, který způsobil návrh zákona na dvojnásobek. Pojďme se podívat na to, jak můžete sledovat váš přístup na internet ze svého počítače se systémem Windows. Můžete najít celou řadu aplikací monitorování šířky pásma online, ale mnoho z nich jsou jen málo jednoduchých čítačů, které vám syrové číslo a náhled grafu vašeho využití šířky pásma. Budeme používat něco trochu silnější pomoci sledovat využití a předložit další pádné důvody pro své spolubydlící.

První budete potřebovat zdarma kopii [Networx: http://www.softperfect.com/products/networx/]. Je to zdarma, je to silný, a může generovat zprávy o využití v různých formátech (a dokonce v celé síti pro různé uživatele). Doporučujeme se [přenosné kopie:http://www.softperfect.com/download/freeware/networx_portable.zip], bude to nejjednodušší hodit na flash disk a klon do různých počítače se systémem Windows:. Poznámka jediný důvod, proč byste chtěli jít s nainstalovaná verze je, pokud přenášet velké objemy dat v rámci vaší lokální síti (jako je streamování médií na multimediální centrum, nebo sdílení souborů s vaší spolubydlící). Networx musí být formálně instalovaný za účelem využití malé řidič nutné oddělit místní dopravu od internet-založené provozu.

Běh Networx poprvé k dokončení základního nastavení. Budete vyberte svůj jazyk a pak na síťové připojení, které chcete sledovat. Je velmi důležité, budete mít čas a vyberte síťové připojení, které skutečně používáte pro připojení k internetu. Pokud se rozhodnete vybrat všechny spoje pak budou počítat všechny Networx přenosu dat na počítači (včetně přenosu souborů pomocí rozhraní Bluetooth, infračervený a miniport převody, atd.). Chcete to být co nejpřesnější, takže vybrat Wi-Fi nebo Ethernet, že je vaše základní údaje potrubí.

"2011-02-15_153021"

Jakmile jste vybrali vhodné datové připojení, dokončení nastavení. Networx bude minimalizovat do systémové lišty. Umístěním kurzoru nad ikonu budou (ve výchozím nastavení) zobrazí aktuální rychlost přenosu. Můžete to změnit v Nastavení -> Hlavní -> ikona Informace pro zobrazení denní, týdenní nebo měsíční provoz. Změníte-li to na měsíční provoz by byl nejužitečnější pro vaše účely.

2011-02-15_154949

Pokud jste nastavení Networx na notebooku nebo jiného počítače, který je často mimo svůj dům (a tedy i stahování dat prostřednictvím jiných připojení, jako je obchod s kávou nebo vysokoškolské Wi-Fi uzly), budete chtít přidat filtr tak, aby Networx počítá pouze přenosu dat, když jste v síti s daty víčkem.

Přejděte na Nastavení -> Main -> sítě ... s cílem vybrat síť, kterou chcete hosledovat. Vyzkoušejte to a přepínat nastavení "pouze vybrané sítě dole".

2011-02-15_155950

Na tomto místě budete mít vše na svém místě, co potřebujete sledovat, kolik dat koláč budete jíst. Pokud se můžete dostat zbytek spolubydlícími k použití Networx si můžete vzít krok navíc a synchronizovat Networx zařízení v síti, takže nemusíte ručně shodují data z různých strojů na konci-by to bylo víc než ideální protože to umožní všem uživatelům v síti vidět všechny využití dat a okamžitě ukáže, kdo je prase. Přes hlavu na Nastavení -> Upřesnit a zkontrolujte, zda "Synchronizovat využití data ..." v sekci Synchronizace v dolní části okna nastavení.

"2011-02-15_160426"

Konečně, budete muset vygenerovat sestavu na konci měsíce, dokázat, že nejste pásma prase. Klikněte pravým tlačítkem myši na ikonu Networx, zvolte Statistiky, a poté klepněte na kartě Měsíční zpráva. Tam vidíte vaše součty za měsíc a exportovat je. Klepněte na tlačítko Exportovat a můžete exportovat data jako HTML, Word, Excel nebo dokument, stejně jako prostý text a soubor CVS.

2011-02-15_160928

S vaší záznamy využití šířky pásma v ruce, můžete jasné, své dobré jméno a možná si své spolubydlící, aby také sledovat jejich šířku pásma, takže můžete vidět, kde jsou všechny údaje se děje. Tam je dobrá šance, že kromě jednoho z vašich spolubydlících stahování filmů o překot, oni prostě neuvědomuje, jak moc moderní prohlížení webových stránek může opravdu vysávání. Aby nás aktualizovány, doufáme, že to pomůže!

Mají hořící dotaz nebo technický problém? Napište nám na [ask@howtogeek.com: mailto: ask@howtogeek.com] dostat svůj dotazodpověděl.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire