jeudi 14 avril 2011

Život po Firefox 4, co bude dál

Víme, že [Firefox 4: http://www.astuces.net/2011/03/17/firefox-4-to-be-released-on-22nd-march/] bude uvolněna jen pár dní čas. Vypadá to, že release candidate sestavení bude také konečné sestavení prohlížeče, pokud se nic nepředvídaného děje v posledních dnech před propuštěním. Dlouho očekávaný a několikrát odloženo další iteraci populárního webového prohlížeče znamená začátek nového vývojového cyklu, který se pryč s pojmem hlavní verze aktualizací. Mozilla tým, stejně jako vývojový tým Chrome, uvolní novou verzi webového prohlížeče v rychlém sledu.

Takže, co se přesně děje po Firefox 4 vydání 22. března? Vývojáři mají v plánu lodě bezpečnosti a stability aktualizace brzy poté. Firefox 4.01 bude opravovat některé nedávno objevené chyby, které se rozhodly ignorovat kvůli uvolnění Firefox 4 pro veřejnost. Očekávejte aktualizace krátce po vydání Firefoxu 4, který bude tyto chyby opravit a pravděpodobně několik dalších otázek, že uživatelé budou zprávy, jakmile prohlížeče distribuce začne zvednout tempo.

Mozilla Robert Sayre [navrhla: http://people.mozilla.com/ ~ sayrer/2011/temp/process.html] nové verze Firefoxu cyklus, kterýbude v plné rychlosti 16 týdnů po vydání Firefoxu 4. Od té doby je teoreticky možné publikovat nové verze Firefoxu každých šest týdnů.

[ firefox release cycle : Http://dl.dropbox.com/u/21986221/firefox-release-cycle.png]

Firefox se pohybuje vývojový cyklus přes čtyři fáze. Vše začíná na mozilla-centrální, se běžně označuje jako noční, přechází k firefox experimentálních uvolnění, pak beta verze a konečně veřejné vydání.

Mozilla potřebuje prvních 15 týdnů poté, co Firefox 4 tlačit úniky z Mozilla-Central vydání fázi. A zatímco první verze je tlačeno přes kanály, noční verze by mohla velmi dobře fungovat na další opakování tohoto prohlížeče.

V tomto systému, tam je volba na lodi obecné verze Firefoxu v týdnu 16 a každých šest týdnů poté. To neznamená, že zpráva se stane jednou za šest týdnů, ale volba bude k dispozici.

Mozilla plánuje začít pracovat na Firefox 5 krátce poté, co Firefox 4 byla uvolněna pro veřejnost. Finální verze se očekává na 12 až16 týdnů poté, co Firefox 4. Vezměte prosím na vědomí, že vývojáři mohli uvolnit Firefox 6 šest týdnů po Firefoxu 5, ale nemají na. Chyby a blokátory může vždy zpoždění vydání nové verze prohlížeče.

Vývojáři jsou stále plánuje vydat Firefox 5, 6 a Firefox Firefox 7 tohoto roku a pravděpodobně nejméně další čtyři verze v nadcházejících. To by přinese Firefox Firefox 11 na konci příštího roku.

Vývojový proces byl vyslán jako koncept, což znamená, že je stále možné, že bude změněn. Bez ohledu na to, že je nepravděpodobné, že Mozilla se vrátí zpět do starého vydání cyklu, jako zrychlený proces vývoje se zdá být zvýhodněný většinou svých vývojářů a rozhodnutítvůrci.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire