dimanche 10 avril 2011

Blog z vašeho počítače s GNOME Blog

S mým na-běžný hledání pro výrobu můj život někdy-lehčí, jsem se obrátil k používání menších aplikací, aby mí čtenáři a fanoušky informovat. Toto může dostat třeba ohromující problém, když jste tweeting, Facebooking, blogy, a - ach jo - psaní. Takže místo toho přidává na můj již-velká sbírka záložek prohlížeče Chromium, našel jsem menší nástroje, které jsou jedno-trick pony, která řeší úkol v ruce s jednoduchostí a rychlostí.

Jeden takový nástroj umožňuje mi blog na mé různé blogy rychle. Chci vám představit tento nástroj, abyste se rychle blogů z vašeho desktopového prostředí GNOME.

Kompatibilní blogy

Samozřejmě nemůžete očekávat, že GNOME Blog zvládnout každý typ blogu v blogosféře. Ale to přece zvládnout:

  • blogs.gnome.org
  • Blogger
  • LiveJournal
  • Avogato
  • Vlastní-běh WordPress
  • Vlastní-run Pohyblivý typ
  • Vlastní-run Pyblosxom

Zřejmě každý typ blog bude mít různé nastavení požadavky. Pojďme prozkoumat, jak se připojit GNOME Blog na self-běh WordPress blog.

Konfigurace WordPress

[ height = "168" />: http://dl.dropbox.com/u/21986221/wordpress_settings.png]

Obrázek 1

Za účelem blogu se WordPress Blog z GNOME musíte povolit vzdálené publikování přes XML-RPC. Bez tohoto nastavení, nebudete moci z blogu mimo webové rozhraní. Chcete-li konfigurovat tuto možnost, musíte se nejprve přihlásit do svého blogu WordPress (s právy pro správu) a poté klepněte na Nastavení> Psaní. V této sekci (v horní části), uvidíte na místě, kde si můžete povolit tuto (viz obr. 1).

Jakmile budete mít odškrtnout políčko spojené s XML-RPC, přejděte dolů a klepněte na tlačítko Uložit změny.

Nyní se pojďme nainstalovat a používat GNOME Blog.

Instalace

Instalace je jednoduchá. Ukážu instalaci na Ubuntu 10,10 ploše. Postupujte podle následujících kroků:

  1. Otevřete Ubuntu Software Center.
  2. Hledat termín "blog" (bez uvozovek).
  3. Klepněte na tlačítko Instalovat spojené s GNOME Blog.

To je všechno. Nyní můžete najít nástroj v Aplikace> Internet> blogu plakát.

Použití GNOME Blog

[ width = "313" height = "181" />: http://dl.dropbox.com/u/21986221/gnome_blog_prefs.png]

Obrázek 2

Při požáru do GNOME Blog klikněte na okno Předvolby, takže si můžete vybrat typ blogu, který chcete napsat. Od této nové okno (viz obr. 2) vyberte "Self-Run WordPress" z blogu typu drop-dolů a potom vyplňte zbytek informací.

Nebudete moci vybrat Název blogu z drop-dolů, dokud máte nastaven URL, uživatelské jméno a heslo. Poté, co jste udělal, že na tlačítko Vyhledat Blogy a vyberte blog, který chcete poslat na z drop-dolů.

Jakmile jste vybrali svůj blog, klepněte na tlačítko Zavřít, a jste připraveni začít.

Vysílání

[ : Http://dl.dropbox.com/u/21986221/gnome_blog_post.png]

Obrázek 3

Vysílání s GNOME Blog je jednoduchý. Z hlavního okna (viz obr. 3) můžete zadat název a tělo vašeho blogu. Můžete také přidat odkaz do těla blog kliknutím na odkaz Přidat tlačítko ... a zadáním názvu a url odkazu.

Podokončení svého blogu, klikněte na tlačítko Odeslat Vstup a váš blog post bude dělat jeho cestu přes ethernet do svého blogu.

Poslední myšlenky

Mělo by být zřejmé, že nemůžete dělat hodně, pokud jde o formátování, přidávání obrázků, a podobně. Ale pro jednoduchý text-založené blogu, nemůžete porazit jednoduchost a snadnost použití GNOME Blog.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire