vendredi 23 mars 2012

Instalace MonoDevelop ze zdroje v Ubuntu

Poté, co četl příspěvek od mého přítele Daniela o Nová verze MonoDevelop, Rozhodl jsem se vyzkoušet a nainstalovat ... který je, když jsem si uvědomil, že instalace ze zdrojových kódů je tak bolestivé, jsem se radši na to přijít a sdílet je s každým.

První věc, kterou budeme muset udělat, je nainstalovat všechny balíčky předpoklad vývoje knihovny, takže můžeme spojit proti nim, když stavíme. To bude trvat poměrně dlouho, zejména monodoc instalaci.

Měli byste vědět, že runtime Mono je standardně nainstalován ve Feisty, což je důvod, proč není v tomto seznamu. Pokusíte-li se to na jiné verzi, kterou budete chtít, aby se ujistil nainstalovat také.

sudo apt-get install mono-devel build-essential mono-GMC libmono-dev libpango1.0-dev libgtk2.0-dev libgtksourceview2.0-cil libgecko2.0-cil monodoc libmono-system-runtime2.0-cil libmono-cairo2 0,0-cil gettext

Teď budete chtít stáhnout, extrahovat a rozbalte nejnovější zdrojový kód do vámi zvoleného adresáře. (Budete chtít, aby se ujistil 0,16 je stále aktuální)

wget http://go-mono.com/sources/monodevelop/monodevelop-0.16.tar.bz2

bunzip2 MonoDevelop-0.16.tar.bz2

tar xvf MonoDevelop, 0.16.tar

CD-MonoDevelop 0.16

Nyní můžeme začít kompilace, a všimněte si, že. / Configure, přechází v předpony tak, že bude instalovat do správného adresáře.

. / Configure-prefix = `pkg-config-prefix = variabilní mono`

make

sudo make install

Na tomto místě by měl být instalován MonoDevelop. Můžete ji spustit pomocí Alt + F2 zadáním monodevelop Do pole Spustit.

image

MonoDevelop je opravdu přichází spolu, protože v poslední době jsem to, i když stále existuje mnoho chyb. Nejpozoruhodnější chybějící funkce je nedostatek integrovaný debugger ...

Testováno na čisté instalaci Feisty.

Stáhnout MonoDevelop z monodevelop.com

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire