dimanche 25 mars 2012

Proč Windows Vista Music Folder Icon žloutnou?

Byl jsem stále levé a pravé e-maily od čtenářů stěžuje, že jejich hudba ikona složky se obrátila od výchozí lesklý ikona do obecné žlutou ikonu složky. Poté, co dělá nějaký výzkum, konečně mám řešení tohoto problému.

V systému Windows, mohou být všechny složky přizpůsobit s tím, co ikonu, kterou chcete. Vše, co musíte udělat, je dát skrytý soubor s názvem Desktop.ini do kořenové složce, která říká, Windows další informace pro složky, včetně toho, co ikona k použití.

Problém, který lidé zažívají, je vzhledem k obsahu tohoto souboru je upraven tak nějak, a poukazuje na špatnou ikonu, jak můžete vidět zde:

image

Za normálních okolností můžete vyřešit tento problém tím, pravým tlačítkem myši na složku a vybrat Vlastnosti a poté na kartě Přizpůsobit uvidíte toto:

Pokud tato sekce neexistuje, ale budeme muset otevřít, že soubor Desktop.ini vložením následujícího příkazu na začátku pole menu vyhledávání nebo spustit:

Poznámkový blok% USERPROFILE% Music Desktop.ini

Uvidíte soubor, který by měl vypadat přesně takhle, ale asi ne.

Můžete si obvykle jen nahradit obsah tohoto souboru s následujícím textem:

[.ShellClassInfo]
LocalizedResourceName = @% SystemRoot% system32 shell32.dll, -21790
InfoTip = @% SystemRoot% system32 shell32.dll, -12689
IconResource =% SystemRoot% system32 imageres.dll, -108
IconFile =% SystemRoot% system32 shell32.dll
IconIndex=-237

Soubor uložte a odhlášení ze systému Windows, a pak se znovu přihlásit. Vaše hudba ikona složky by měl nyní vypadat takto:

Doufejme, že tento problém vyřeší za vás!

Update: Pokud hledáte pro složku vedle hudební složka, jsem vytvořil seznam Výchozí nastavení pro každou složku profilu uživatele.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire