samedi 24 mars 2012

Ladění Windows Vista Sidebar gadget s Visual Studio

Jednou z vedlejších výhod našeho Vista Gadget lámání a můj e-mail doplňování stížností bylo, že jsem se naučil, jak ladit Gadget Vista Visual Studio, takže jsem sdílení bohatství s každým.

Pro toto cvičení budete potřebovat kopii Visual Studio 2005 a rozbité Vista Gadget, ale můžete asi přizpůsobení pro práci s různými nástroji, pokud se pokusíte.

Zásadní krok: Povolit ladění skriptů

Otevřete Internet Explorer Možnosti panelu najdete na kartu Upřesnit a zrušte zaškrtnutí políčka "Zakázat ladění skriptů".

image

Po dokončení ladění budete pravděpodobně chtít tuto funkci vypnout, protože to může být docela otravné při procházení stránkami.

Open Your Gadget kód

Po instalaci gadget, Windows rozbalte a zkopírujte soubory do složky ve vašem uživatelském profilu. Budeme muset najít složku a otevřete soubor JavaScriptu, který tvoří logiku pro gadget.

Stačí vložit následující do panelu Adresa Explorer:

LOCALAPPDATA%% Microsoft Windows Sidebar miniaplikace

Zobrazí se seznam adresářů pro všechny miniaplikace nainstalované do vašeho profilu. Otevřete hlavní javascript soubor ve Visual Studiu.

Připojit k procesu Sidebar

Dále budete muset připojit k určité sidebar postupu pro gadget. (Ujistěte se, že gadget běží Před provedením tohoto kroku)

Přejít na Tools připojit k procesu, nebo stiskněte Ctrl + Alt + P vyvolejte dialog.

Nyní byste měli najít proces s názvem "sidebar.exe" s názvem nastavit název miniaplikace a potom klepněte na tlačítko Připojit.

Pro detailní pohled vidíte, že gadget je spuštěna v rámci samostatného procesu od hlavního postranního panelu, ale titul je nastavena na "How-To Geek".

Nyní přichází rozhodující krok ... Klikněte pro nastavení zarážku těsně vlevo bílá plocha ...

Pokud vše půjde dobře, budete okamžitě přesměrováni na nový soubor s názvem něco jako x-gadget: / / / main.js a vaše ladicí nástroje bude aktivní, jakmile zarážka je hit.

Všimněte si, že není možné modifikovat tento soubor ručně, ale můžete použít okna Immediate vyzkoušet libovolný kód v reálném čase.

Důležité poznámky

  • Při ladění přístroj, který ankety každý tak často, že by bylo moudré nastavit interval opravdu nízké, takže nemusíte čekat dlouho na to, aby spoušť.
  • Můžete provést změny v původním zdrojovém souboru, ale budete muset uzavřít / znovu otevřít gadget, a pak znovu připojit k němu.
  • Pokud se vám chyba na žádné symboly se načítá jste po prvním krokem k tomu, aby ladění skriptů.
  • Budete muset ručně zadat názvy proměnných se dívat na hodinky pole, ale můžete procházet gadget, stejně jako skutečný debugger by měl.

Šťastný ladění!

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire