mercredi 28 mars 2012

Vytvořte Shutdown / Restart / Zámek ikony ve Windows 7 nebo Vista

Pokud se vám nelíbí nová Windows Vista vypnutí menu, jste pravděpodobně ve většině. Druhou možností je vytvoření ikony, které vám umožní vypnout, zamknout nebo restartovat počítač, aniž by museli hrát si s tím pitomým pop-up menu.

Samozřejmě, že Windows 7 je vypnutí menu a mnohem lépe, ale chcete-li zástupce jinde nebo přiřadit klávesovou zkratku, mělo by to pomoct.

Tento tip není nic nového, a pravděpodobně velmi starý klobouk, na většině vyspělých Geeks čtení tohoto kanálu. Byl jsem tuto otázku tolikrát za poslední měsíc, že ​​jsem se rozhodl konečně stačí napsat to pro každého.

Nejprve klikněte pravým tlačítkem na plochu, zvolte Nový a pak zástupce.

image

V poli místo zástupce, musíte zadat správné příkazu, který jsem pro vás jsou uvedeny níže.

Vypnout počítač

Shutdown.exe-s-t 00

Restart počítače

Shutdown.exe-r-t 00

Zámek Workstation

Rundll32.exe User32.dll, LockWorkstation

Hibernace počítače

rundll32.exe PowrProf.dll, SetSuspendState

Spánek počítače

rundll32.exe powrprof.dll, SetSuspendState 0,1,0

Když jste klikli Další na tomto dialogu, budete požádáni o zadání názvu zástupce. Pravděpodobně nejlepší je pojmenovat podle správnou funkci.

Po klepnutí na tlačítko Dokončit, měli byste nyní mít novou ikonu, kterou můžete poklepáním k okamžitému vypnutí, restart nebo zamknutí počítače.

Změnit ikonu

Výchozí ikona je opravdu ošklivý, a pokud chcete mít samostatné zástupce pro jednotlivé funkce můžete chtít změnit ikonu. Klepněte pravým tlačítkem myši na ikonu a vyberte Vlastnosti.

Klepněte na tlačítko Změnit ikonu a pak si můžete vybrat z dostupných ikon v systému, nebo můžete použít tlačítko Procházet a vybrat ikonu, který jste stáhli z webu.

Všimněte si, že je můžete přetáhnout do panelu Snadné spuštění, pokud byste přednost tomu, aby je tam.

A tak končí příběh o vypnutí ikon ...

2 commentaires: