mercredi 28 mars 2012

XP: Povolit nebo zakázat režim spánku

Měl bych vypnout svůj počítač každou noc? Je lepší mít spánku? Měl bych si nastavit do pohotovostního režimu? Jaký je nejlepší volba pro můj počítač? Mám tyto otázky po celý týden, když se lidé ptají na své domácí PC. Věřím, že porota je stále na to, co je nejlepší odpověď. Místo aby šel do dlouhého vysvětlení bych poradit lidem o tom, co dělám. Nikdy jsem zase svého domácího počítače, nebo své práci počítač na to přijde, a nikdy jsem neměl žádné problémy.

V závislosti na tom, jak moc budete používat doma PC by měl určit, jaký způsob si vzít. Pokud vaše použití pouze jednou nebo dvakrát týdně kontrolovat e-mail a udělat nějaké procházení pak je pravděpodobně uložit jej vypnout mezi zasedáními. Pokud vaše používat několikrát denně ... držet ji, nebo nastavit do režimu spánku nebo hibernace mezi zasedáními. To vám umožní rychle obnovit stav počítače mezi nimi nakládáno.

Rozdíl mezi Standby a Hibernation je v pohotovostním režimu uloží aktuální relaci v paměti vzhledem k tomu, spánku uloží stát, na pevný disk. V pohotovostním režimu by neuložené dokumenty už při výpadku proudu, takže nezapomeňte uložit dokumenty jako první. Když jsou data uložena v paměti RAM bude schopna pokračovat v mnohem rychleji.

Hibernace ušetří mnohem více energie, což je dobrá věc, mít na mysli, když dochází na baterie v notebooku. Zasedání bude trvat déle, než se vrátí z režimu spánku proti spánku. Také je další místo na disku potřebné k spánku.

Chcete-li povolit nebo zakázat režim spánku ve Windows XP klepněte na tlačítko Start Ovládací panely Možnosti napájení, pak záložka Režim spánku

1

Buď zaškrtněte nebo zrušte zaškrtnutí políčka Zapnout podporu režimu spánku. Klepněte na tlačítko Použít a na OK.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire