dimanche 25 mars 2012

Vlastní ikony složky ve Windows XP

Scott ukázal mi směr zajímavé utility pro Windows XP, které vám umožní "skin" ikony nahrazením vestavěné ikony s vlastní ikony, a dokonce i přiřadit jinou barvu pro různé složky.

Po instalaci se otevře dialog pro výběr iColorFolder kůže vidět několik vestavěných kůže z čeho vybírat. Pokud chcete použít vzhled všech složek pravidelně automaticky, budete muset vybrat volbu "použít obecné ikonu složky definované v kůži".

image

Všimněte si, že budete muset nainstalovat další skin pack z download stránky, aby tato konkrétní ikonu.

Kliknutím pravým tlačítkem myši na složku v Průzkumníku Windows, můžete si vybrat jinou barvu z nabídky nových barev Label.

Pokud zvolíte "Vlastní ..." položku z nabídky, budete moci vybrat libovolnou ikonu, kterou chcete pro tuto složku, včetně možnosti prohlížet ikony nezobrazují.

Nová obarvené ikony jsou rozhodně mnohem příjemnější na pohled.

Můžete si skutečně změnit výchozí ikonu pro téměř jakýkoliv typ souboru pomocí nového Změnit ikonu. To je vlastně zip soubor, ale já jsem změnil ikonu ... nejste jisti, co to je.

Nejlepší na tom je, že tento nástroj není rezidentem proces nástupu do paměti. Je to prostě používá vestavěný mechanismus pro nastavení ikon a ukončí se.

Stáhnout iColorFolder z SourceForge

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire