mardi 27 mars 2012

PC Security: snadno ochránit svůj domácí počítač zdarma

Mám doma PC otázky bezpečnosti po celou dobu. Tak jsem si já bych po mé názory na různé metody pro ochranu počítače před viry, spyware, atd. Za prvé, já v žádném případě souhlasit s nějakou platit za ochranu apartmá až na jednu situaci, a to je, pokud jste babička je pomocí PC. Vyrostli ve třetím tech věku, a pokud nechcete, aby se tam běží každých 10 minut (což se může stát tak jako tak), jen hodit Norton nebo trend na to. Nastavení automatické aktualizace a denní kontroly. Nastavit a zapomenout.

Nyní pro větší znalosti uživatele Pojďme se podívat na některé další konfigurace scénáře. To není míněno jako "největší někdy" seznam, který by viděl na Digg. To jsou jen nástroje, mohu použít, a prokázaly svou účinnost.

Anti-Virus Clamwin
Ochrana před spywarem Spybot Search and Destroy, Spyware Blaster, Ad-Aware
Hardwarového firewallu Linksys Router
Software Firewall Comodo Personal Firewall
Internetový prohlížeč Firefox
Downloading Používejte zdravý rozum

Nyní, při používání těchto nástrojů, ty nemusí být schopen "nastavit a zapomenout". Jsem den, sobotu nebo v neděli, když jsem se projít a aktualizovat svůj systém a / nebo spustit skenování s každou z těchto programů. Jistý, že to nemusí být tak "uživatelsky přívětivý", ale protože jsem geek ...

ClamWin se do aktualizací databáze auto, ale ještě není v současné době poskytuje ochranu v reálném čase. Můžete také nastavit pravidelné kontroly.

Můžete skenování plánovač v Spybot Search and Destroy přes Windows Naplánovaných úloh jak je uvedeno níže. I ručně spustit skenování možná jednou za týden nebo tak.

I ručně aktualizovat Spybot jednou týdně také.

Spyware Blaster aktualizovat ručně jednou týdně.

Aktualizace Ad-Aware.

Hardware firewall. To je mnohem bezpečnější než IMHO software firewall. Si můžete vyzvednout slušný router Linksys za 50 dolarů. Pokud jste vysílání bezdrátové Ujistěte se, že používáte WEP jako minimální (WPA2), je mnohem lepší ... a ne vysílání SSID.

Pokud nechcete mít hardwarový firewall používat jeden postavený na XP nebo Vista jako minimum. Pro větší kontrolu nad odchozí provoz a programy se snaží volat domů, doporučuji Comodo Personal Firewall.

Nakonec, používejte zdravý rozum. Neotvírejte e-mailů od někoho, koho neznáte. Ujistěte se, že bez ohledu na e-mailový klient používáte má aktualizovaný SPAM filtr. Udržujte své verzi systému Windows v aktuálním stavu pomocí automatické aktualizace - (. I když budete chtít být opatrní na Vista ručně aktualizovat čekat několik týdnů před instalací nejnovější aktualizace, jen aby viděl, jaké problémy mohou způsobit).

Vždy skenovat všechny soubory stáhnout před otevřením. Zvlášť pokud se jedná o spustitelný soubor. Pokud se virus obsažený antivirový software, dáme vám vědět. Zapomeňte na P2P sítích, jako je Kazaa, BearShare, Azureus, atd ...

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire