mardi 27 mars 2012

Upgrade z Ubuntu Feisty na Gutsy

Ubuntu Gutsy je poslední hlavní verze nejpopulárnější linuxové distro, povolený 18. října 2007. Podobně jako všechny linuxové distribuce, můžete snadno upgradovat i když je v beta verzi, ale teď, když to bylo propuštěno, měli byste mít mnohem větší štěstí s ním.

Features

  • Vestavěná podpora pro chladné grafické efekty. (Compiz-fusion)
  • Displej konfigurační utilitu, která podporuje více monitorů.
  • Vestavěné vyhledávání v počítači.
  • Lepší podpora tisku, spolu s PDF tiskárny.
  • Rychlé přepínání uživatelů, podobně jako Windows.
  • Nové Gnome a Xorg, s tématem jednodušší nástroj.
  • Spousta nových věcí pod kapotou.

Upgrade

Použít Alt + F2 kombinace kláves vyvolejte dialog Spustit aplikaci, kde budete chtít zadat následující příkaz:

gksu "update-manager-c"

Měli byste být schopni vynechat přepínač-c teď, Gutsy byl propuštěn, ale já jsem se osobně vyzkoušel.

Pokud vše půjde dobře, měli byste vidět "Nový distribuční verze 0.10 '7 'je k dispozici" a tlačítko Upgrade, který budete chtít kliknout.

image

Získáte spoustu různých dialogů s žádostí o potvrzení, že opravdu chcete, a vy přijmete poznámky k vydání, atd. Stačí kliknout ve všech z nich, až se konečně vidět zlepšení dialogu.

Budete pravděpodobně vyzváni, že podpora pro některé aplikace skončila. To není nutně důležité, protože většina z vás pravděpodobně navštěvoval Ubuntu fóra pro jakoukoli podporu jste potřeboval.

Nyní budete dotázáni ještě jednou, zda chcete spustit aktualizaci, a zjistíte, že to bude trvat dlouho, jak stáhnout a nainstalovat všechny aktualizace.

Poznámka: Snažil jsem se tento upgrade několikrát, a jednou jsem byl vyzván v terminálovém okně stiskněte klávesu Enter, takže budete chtít dávat pozor na to jen v případě.

Nyní budete vyzváni k odstranění staré balíky, a dostane seznam balíčků odstranit. Typicky je to v pořádku odstranit předměty, ale budete chtít podívejte se na seznam jen v případě, nebo přeskočit krok, pokud si nejste jisti. Vždy se můžete čistit s apt později.

Nyní byste měli konečně udělat, a vyzváni k restartu počítače.

Jakmile si restart, můžete otevřít Sledování systému v části Nástroje pro správu a měli byste vidět "Release 7.10 (Gutsy)" v tomto dialogu, což znamená, že aktualizace byla úspěšná.

Největší zlepšení v Gutsy musí být přidání nového obrazovky a grafiky Nastavení v dialogovém okně nástroje pro správu, kde se můžete skutečně nastavit rozlišení více obrazovek. Žádné další xorg.conf, doufejme.

Notes

  • Pokud jste aplikacemi, které vyžadují jaderný modul, jako je VMware Server nebo VMware Tools, budete pravděpodobně nuceni přeinstalovat.
  • Pokud jste použili Automatix k instalaci grafických ovladačů či jiných aplikací, které interagují s jádrem, můžete skončit s problémy, soudě podle poslední ostrý -> divoký upgrade.
  • Grafické ovladače mohou vyžadovat přeinstalaci, i když jsem se testováno na mém počítači ještě nvidia.
  • Zálohovat všechny vaše soubory, zejména své uživatelské adresáře.

Tak jdi dál, a užívejte si Gutsy!

Update:

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire