mardi 27 mars 2012

Řešení potíží s Synergy na Windows Vista

Pokud používáte vynikající Synergy aplikace se podělit o své klávesnice a myš mezi počítači, jste si všimli nějakého podivného chování v systému Windows Vista ... zvláště při spuštění libovolné aplikace, které vyžadují oprávnění správce.

Problém je, že Synergy se dostat "uzamčen", zatímco vaše admin režimu aplikace na popředí zaměření. Řešením je pouze spustit v režimu správce Synergy stejně.

Co je Synergy znovu?

Synergy je open-source nástroj, který umožňuje sdílet jednu klávesnici a myš na více počítačů s různými operačními systémy. Tím se liší od funkce Vzdálená plocha nebo VNC v tom, že budete i nadále používat samostatné monitory pro každý počítač.

Například v mém nastavení mám klávesnici a myš připojené k počítači se systémem Windows Vista. Na levé straně je Mac Mini, a na pravé straně je počítač se systémem Kubuntu. I můžete pohybovat myší z jedné obrazovky na druhou, jako by to byl obrovský ploše se třemi monitory. (Budu post obraz jednoho z těchto dnů)

Pro více informací o Synergy se můžete podívat na homepage.

Běh Synergy v admin módu

Největší problém jsem měl s Synergy je, že nemohu pohybovat myší mezi počítači, zatímco režim pro správce je otevřená aplikace. To lze snadno vyřešit tím, že prostě běží Synergy jako správce.

Klepněte pravým tlačítkem myši na zástupce, které obvykle používáte pro spuštění Synergy, a potom zvolte tlačítko Upřesnit na kartu Zástupce.

image

Zde si můžete zvolit "Spustit jako správce", který bude účinnost aplikace vždy spustit v režimu správce. Máte-li UAC povoleno, budete nuceni přijmout pokaždé.

Automatické spouštění

Nemůžete používat Synergy v "Start jako služba" režimu v systému Windows Vista, protože nový model zabezpečení chrání systémové služby interakce s počítači. Budete muset spustit aplikaci jako normální spuštění položky.

Tak, aby služby spustí automaticky, budete muset provést následující kroky:

Doufám, že tyto informace jsou užitečné pro ostatní lidi ... Bylo to pro mě nepostradatelná.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire