dimanche 27 mai 2012

Co je svchost.exe a proč je v chodu?

Jste bezpochyby čtení tohoto článku, protože vás zajímá, proč na světě existuje téměř tucet procesů probíhajících pod názvem svchost.exe. Nemůžeš zabít, a nepamatujete si od nich ... Tak co jsou?

Tento článek je součástí seriálu vysvětlovat různé procesy v Task Manager, včetně: jusched.exe, dwm.exe, ctfmon.exe, wmpnetwk.exe, wmpnscfg.exe, mDNSResponder.exe, conhost.exe, rundll32.exe, Dpupdchk.exe, A Adobe_Updater.exe.

Víte, co jsou tyto služby? Lepší začít číst!

Takže co je to?

Podle společnosti Microsoft: "svchost.exe je název obecného hostitelského procesu pro služby spouštěné z dynamických knihoven". Mohli jsme si, že v anglicky, prosím?

Před nějakým časem, Microsoft začala přesouvat všechny funkce z vnitřní služby systému Windows do. DLL soubory místo. Exe soubory. Z hlediska programování to dělá více smyslu pro opakované použitelnosti ... ale problém je, že nelze spustit. DLL souborů přímo z Windows, musí být naplněna z běžící spustitelný soubor (. exe). Tak proces svchost.exe se narodil.

Proč je tolik svchost.exes Běh?

Pokud jste někdy vzít Podívejte se na sekci Služby v Ovládacích panelech můžete vidět, že existuje spousta služeb, vyžaduje Windows. Je-li každý služby provozoval pod jednou svchost.exe může například selhání v jedné svrhnout všechny Windows ... takže jsou oddělit.

Tyto služby jsou uspořádány do logických skupin, a pak jeden svchost.exe instance je vytvořena pro každou skupinu. Například jeden svchost.exe například provozuje 3 služby spojené s firewall. Další svchost.exe například může spustit veškeré služby týkající se uživatelského rozhraní, a tak dále.

Co tedy mám dělat?

Můžete zeslabit nepotřebné služby vypnout nebo zastavení služeb, které nejsou nezbytně nutné, aby byla spuštěna. Navíc, pokud jste si všiml velmi těžké zatížení CPU v jednom svchost.exe například můžete restartovat služby, které běží v rámci této instance.

Největším problémem je určení, jaké služby jsou běh na konkrétní instance svchost.exe ... probereme to dole.

Pokud vás zajímá, co mluvíme, stačí otevřít Správce úloh a zkontrolovat "Zobrazit procesy všech uživatelů" box:

Kontrola z příkazové řádky (Vista nebo XP Pro)

Pokud chcete vidět, jaké služby jsou hostí konkrétní instance svchost.exe, můžete použít Tasklist příkaz z příkazového řádku, abyste viděli seznam služeb.

tasklist / SVC

Problém s pomocí příkazového řádku metody je, že nemusíte nutně vědět, co tyto tajemné názvy odkazují na.

Kontrola ve Správci úloh ve Windows Vista

Můžete pravým tlačítkem myši na konkrétní proces svchost.exe a zvolte "Go to Service" možnost.

Tím se otočit na kartě Služby, kde se služby, které běží v rámci tohoto procesu Svchost.exe zvolit:

Skvělá věc, o tom, že tímto způsobem je, že můžete vidět skutečné jméno ve sloupci Popis, takže si můžete vybrat zakázat službu, pokud nechcete, aby to běží.

Pomocí Process Explorer ve Windows Vista nebo XP

Můžete použít výborné Process Explorer utility od Sysinternals Microsoft / vidět, jaké služby jsou spuštěny jako součást procesu svchost.exe.

Vznášející se myší nad některý z procesů se zobrazí pop-up seznam všech služeb:

Nebo můžete poklepáním na svchost.exe instance a vyberte záložku služby, kde si můžete vybrat zastavit jednu ze služeb, pokud se rozhodnete.

Deaktivace služby

Otevřete služby od Nástroje pro správu v Ovládacích panelech, nebo zadejte services.msc do nabídky Start spusťte vyhledávání nebo box.

Najděte služby v seznamu, který chcete zakázat, a to buď poklepáním na něj, nebo pravým tlačítkem myši a zvolte Vlastnosti.

Změňte Typ spouštění na Zakázáno a potom klepněte na tlačítko Zastavit okamžitě zastavit.

Můžete také použít příkazový řádek vypnout službu, pokud si vyberete. V tomto příkazu "trkwks" je název služby z výše uvedeného dialogu, ale pokud se vrátíte do seznamu úloh příkaz na začátku tohoto článku si všimnete, najdete to tam stejně.

sc config trkwks start = zakázáno

Doufejme, že to pomůže někdo!

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire