jeudi 31 mai 2012

Recenze knihy: Jen počítače Essentials (Vista)

Za normálních okolností se snažíme zaměřit na články o tom, jak upravit počítač, ale dnes jsme si pauzu od a do knižní recenze. To je něco, co jsem nikdy předtím nedělali, takže nějaké návrhy nebo dotazy uvítají v komentářích.

image

Informace o knize

Title Jen počítače Essentials
Tag Obyčejný-anglický, ne-nesmysl průvodce na nákup a údržbu PC s operačním systémem Windows Vista operační systém pro domácnosti nebo domácí kancelář
Author James A. Bílá
Topics Windows Vista, počítač Základy, bezpečnost
Price 18,21 dolarů na Amazon
Pages 288
ISBN 0979297168

  • Dobrý
    Je tam spoustu dobrých informací o zálohování a obnovení počítače, a to, co dělat v případě problému nebo celkové zhroucení systému.
  • Bad
    Kniha by se zaměřili na to, co dělat v případě masivního napadení spywarem, hodně více obyčejný problém pro běžné uživatele. Také tam žádná zmínka o Jak na Geek ... Co je s tím? =)
  • Sečteno podtrženo
    Tato kniha je výborným průvodcem pro méně zkušené uživatele, díky kterým je váš počítač v bezpečí a zálohování. Je to opravdu není zaměřena na jeden nebo nadšenci, kteří nejsou obeznámeni s počítači.

Overview

Tato kniha začíná u některých kapitol zaměřených na začátečníky: vysvětlení základních pojmů, jako jsou počítače vnitřní ... pevné disky, bit, byte, procesory apod. Pohybuje se na vysvětlení, jak funguje bezdrátové připojení, a přestěhuje se do základů operačních systémů a softwaru.

V další části nabízí čtenáři přehled anti-virus, spyware, firewally a význam používání dobrého hesla. Je tu několik dobrých informací zde pro nováčky, i když osobně si myslím, že by mohla být více s ohledem na tuto oblast je největším problémem pro běžné uživatele.

Kniha posouvá do oblasti zálohování, používání Windows zálohování a obnovení systému. To je opravdu nejlepší část knihy, jako autor vás provede to, co chcete zálohovat, a jak automatizovat to, stejně jako to, co byste měli dělat, když váš počítač havaruje, od obnovení systému až na přeinstalaci a obnovení zálohy.

Závěrečná část knihy vysvětluje, jak přejít z XP starého počítače do nového počítače Vista, buď externí pevný disk nebo "Easy Transfer" kabel proces.

Thoughts

Tato kniha by bylo užitečné, že jeden příbuzný, který vás volá po celou dobu věci do pořádku. Víte, kdo já jsem mluvil.

Získání kopie

Všimněte si, že je to partnerský kód odkaz Amazon, takže pokud si koupíte tento link autor knihy bude několik dalších centů na transakci.

Jen počítače Essentials na amazon.com

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire