samedi 26 mai 2012

Poradce při potížích Procházení problémy opětovným načtením Klient DNS cache Vista

Už jste někdy měli problém, kam se neustále DNS chyby při pokusu o prohlížení, ale jiného počítače ve stejné síti funguje v pohodě? Tento problém je nejvíce pravděpodobné, že budete muset znovu načíst nastavení DNS cache na tomto počítači.

Můžete tento problém řešit dvěma způsoby, nejprve jen vymazání vyrovnávací paměti, ale i restartování klienta služby DNS, který se zabývá ukládání do mezipaměti vyhledávání DNS.

Vymazat DNS Cache

Otevřete správce režimu příkazového řádku pravým tlačítkem myši na Příkazový řádek v nabídce Start a volbou "Spustit jako správce"

image

Nyní zadejte následující příkaz:

ipconfig / flushdns

To obvykle vyčistí všechny problémy, které by mohly docházet. Všimněte si, že pokud používáte Firefox, měli byste pravděpodobně také zavřít a znovu otevřít, protože Firefox je DNS cache stejně.

Restart služby DNS z příkazové řádky

Otevřete správce režimu příkazového řádku jak je uvedeno výše, a poté zadejte následující příkazy:

net stop dnscache
net start dnscache

I obvykle používají příkazový řádek pro to, protože už mám to otevřené v předchozím kroku.

Restart služby DNS ze služby

Otevřete Služby v Ovládacích panelech nebo pouhým zadáním services do nabídky Start vyhledávací pole. Tam, najít "DNS klient" Servis a klikněte na tlačítko Restartovat službu.

V tomto okamžiku jsem si naděje, že věci jsou opět v provozu. Všimněte si, že tyto pokyny by měly fungovat pro XP.

Update: Reader Fred napsal zmínit, že je možné také použít volbu "Opravit" v XP a Vista. Stačí jít do seznamu síťových připojení v Ovládacích panelech, najít adaptér a zvolit opravu pro Windows XP nebo Vista na chat.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire